Pavilionul Concept Space realizat de TiMAF pe Bulavardul Eroilor TREBUIE vizitat în acest weekend - FOTO

 

Pavilionul Concept Space realizat de TiMAF pe Bulavardul Eroilor mai este deschis publicului numai în acest weekend și are o serie de evenimente speciale programate. 

 

Vor avea loc o serie de evenimente interesante, iar organizatorii TiMAF le pregătesc clujenilor, de la party-uri la expoziții și conferința cu binecunoscutul actor și regizor Dorian Boguța. 

 

 

Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania – TiMAF- aflat la cea de a V-a ediție are loc în perioada 1 – 31 octombrie în Cluj–Napoca. Lansat sub sloganul ”Let’s get ARTivated”, festivalul și-a propus să aducă arta în toate formele ei de manifestare mai aproape de locuitorii clujeni. TiMAF 2015 înseamnă evenimente care să implice mai multe categorii de public, de la cel matur, consummator de evenimente culturale, până la cel  nespecializat. 

 

O serie de evenimente interesante s-au petrecut anul acesta în cadrul festivalului, de la spectacole, precum „Lord of the Dance” sau „Simfonia Filmelor”, până la evenimente dedicate, în special, tinerilor cum ar fi prestațiile live ale tinerilor DJ „Lost Frequencies” și „Aron Chupa”. 

 

Pe lângă aceste evenimente, anul acesta, km 0 al festivalului este pavilionul „Concept Space” situat pe bulevardul Eroilor. Un concept futurist menit să aducă manifestările artistice, evenimentele culturale și diferite workshop-uri tematice în mijlocul clujenilor. Aceștia au avut ocazia să ia parte la evenimente interactive, pop-up party-uri, discuții cu vedete naționale și alte evenimente interesante. 

 

Concept Space este un spațiu primitor, cu un design familiar fiind secționat în două spații elegante și delicate, unul fiind dedicat expozițiilor de artă, iar celălalt reprezintă o amenajare neconvențională a unei cafenele-biblioteci. Un concept complex care a adus o serie de evenimente variate, secționate în 4 mari categorii: 

 

• TiMAF Workshops – clujenii au avut oportunitatea de a participa la diferite workshop-uri tematice și ateliere menite să-i ajute pe tineri să îți descopere 

talentele și să își dezvolte o serie de abilități. Domenii precum, teatrul,  comunicarea, public speaking sau management au fost abordate în cadrul                 acestor workshop-uri. 

• TiMAF Weekend Stories – evenimentele care au avut loc sub egida Weekend Stories au fost dedicate discuțiilor libere cu persoane consacrate, atât la nivel local, cât și național. Prin intermediul acestor evenimente cei prezenți au avut ocazia să participe la discuții libere cu personalitățile sau să le adreseze anumite întrebări. Invitații la aceste evenimente au fost: Dana Rogoz, Mircea Bravo, Dragoș Stan, iar weekend-ul acesta clujenii pot să participe la o conferință cu actorul și regizorul Dorian Boguță. 

• TiMAF Expo – zona de expoziție din cadrul Concept Space a fost dedicată mai multor proiecte interesante, dintre care amintim: „Dizainăr in the House – un proiect al tinerilor design-eri de  produs; Lumină pentru România – expoziție de fotografie care reprezintă, de fapt, o campanie umanitară de strângere de fonduri sau proiectul Welcome, realizat de studenții de la UAD. 

• TiMAF Pop-Up Parties – în fiecare weekend(8-24 octombrie) clujenii au putut să participe la TiMAF Pop-Up Party în cadrul Concept Space. Aceștia s-au bucurat de o atmosferă unică într-un spațiu nonconformist, chiar în mijlocul orașului. 

 

Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania – TiMAF este unul dintre proiectele majore ale programului de interes național Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului, fiind un promotor al evenimentelor culturale. Născut din dorinţa de a aduce manifestări artistice în mijlocul oamenilor şi de a-i activa ca şi consumatori de cultură, TiMAF promovează o multitudine de exprimări artistice. TiMAF acoperă astfel arte ale spectacolului, arte plastice, arte decorative, literatură, acţiuni artistice interdisciplinare în cadrul unor evenimente de masă sau specializate, preponderente pentru un public larg, cu intentia de a-l familiariza cu variate domenii ale artei.

Comentarii Facebook