Parc de aventură deschis la Cluj. Va avea trasee suspendate și tiroliene

 

Primul parc de aventură din Cluj va fi deschis din 15 august în comuna Tureni, satul Miceşti, în apropiere de Casele Miceşti.  

 

Parcul a fost amenajat în mijlocul pădurii, iar expedițiile pline de aventură vor fi făcute pe trasee aeriene suspendate în copaci. Adrenalin Park propune publicului clujean 12 trasee de aventură compus din: 10 trasee  suspendate şi 2 trasee  tiroliene. De asemenea, 3 din cele 10  trasee suspendate sunt destinate în exclusivitate copiilor.

 

Traseele suspendate pe copaci formează un sistem complex de obstacole propice pentru dezvoltarea abilităţilor de agilitate, deprinderi tehnice şi sportive, dar a căror element indispensabil  este  şi  sistemul  de  siguranţă.  Obstacolele  şi  exerciţiile parcului de aventură devin pe parcurs tot mai complexe şi mai dificile, punându-se accent pe  dezvoltarea  coordonării.  Jocurile  sau obstacolele  instalate  pe  fiecare traseu au menirea de a face parcurgerea acestora o experienţă provocatoare şi antrenantă pentru persoane amatoare. Pentru adulţi au fost concepute 2 trasee de iniţiere, urmând ca aceştia să parcurgă progresiv restul traseelor, pe diferite grade de dificultate. La traseul destinat exclusiv copiilor s-a avut în vedere ca elementele de joc să fie montate în aşa fel încât să-i permită părintelui să-şi urmărească şi să-şi conducă copilul de-a lungul traseului în siguranţă. Traseul copiilor are mai multe grade de dificultate, astfel  copii  din mai multe categorii  de vârstă pot parcurge cu succes traseele potrivite  vârstei  lor. Datorită instalaţiilor  montate  şi  din  motive  de siguranţă, aceste trasee pot fi utilizate de către copii cu vârsta minimă de 3 ani până la cei cu o înălţime maximă de 140 cm”, au declarat iniţiatorii proiectului, citați de cluj24h.ro.

 

Echipamentul este furnizat de PETZL, printre cei mai mari producători de echipamente de escaladă şi alpinism din lume.

 

Proiectul are o valoare totală de 481 de mii de euro, fiind finanțat și din fonduri europene.

Comentarii Facebook