Organizatorii Electric Castle au promis cea mai spectaculoasă ediție în 2017 și s-au ținut de cuvânt. Peste 41.000 de petrecăreți în ultima zi



Organizatorii Electric Castle au promovat cea de-a cincea ediție a festivalului sub moto-ul ”cea mai spectaculoasă de până acum”, iar cifrele par să le deadreptate.

Ultima seară a festivalului a adus la Bonțida peste 41.000 de oameni care s-au distrat la cele 9 scene, cele mai multe din istoria festivalului.

Petrecăreții s-au distrat pe ritmuri muzică electronică, de rock, jazz, reggae, sauchiar de muzica simfonică oferită de orchestra Operei Maghiare din Cluj.

Unul din headlinerii ultimei zile, Anders TrentemØller, spunea că la Electric Castle aduce cea mai bună versiune a show-ului trupei: „Muzica sinceră e vie, evoluează, crește, se schimbă de la concert la concert. Anul acesta, am avut... nici nu mai știu, 50, 60 de show-uri, a fost un an foarte plin, iar în tot acest timp melodiile au crescut, au evoluat până să ajungem aici, la castel”.

Alte două nume importante prezente duminică la festial sunt Franz Ferdinand, oameni de pe intreg continentul venind special pentru concertul britanicilor, și Deadmau, care a avut un show în care potențialul led-urilor 8k a fost folosit la maxim.

La capitolul transport, 60 de autobuze au făcut 300 de ture Cluj-Napoca – Bonțida în fiecare zi, iar orice tren care trecea prin gara Bonțida a avut și oprire aici, indiferent de rang. Organizatorii și-au numărat și pașii făcuți în festival, recordul final apartinând unui om din echipa ce a reușit să parcurgă în festival distanța Cluj-Oradea!

Suprafata de peste 220 mii metri pătrați a festivalului a impus amenajări impresionante. Pentru condiții cât mai bune indiferent de vreme - și pentru ca distracția să continue „rain or shine” – pe teritoriul festivalului au fost folosite 200 de tone de pietriș, 70 de metri de scoarță de copac și 20 de mii de pavaje tip portafloor. Pentru a asigura comunicarea în timpul festivalului și buna funcționare a echipamentelor, echipa tehnică a întins 25 de kilometri de fibră optică și cablu UTP.

Totodată, organizatorii spun că un semn al ritmului în care a crescut festivalul este mărimea scenelor: la această ediție, scena principală a însemnat o construcție cu deschidere de 80 de metri liniari, cu 600 de metri pătrați de ecrane care au „îmbrățișat” publicul și i-au ajutat pe toți cei din public să ajungă cât mai aproape de artiști, oferind în același timp un generos spațiu de desfășurare vizualurilor special pregătite de artiști pentru publicul „electric”. Trei tiruri au fost necesare pentru a transporta echipamentele de sunet doar pentru aceasta scena, o încărcătura de aproape 500.000 de wați.

Pentru a compensa consumul de energie necesar unei asemenea desfășurări de forțe, Electric Castle și-a propus să ajungă un festival „zero waste”, iar participanții s-au arătat doritori să se implice și au răspuns pozitiv invitației de a proteja mediul și domeniile superbului castel Banffy. Bilanțul este unul care confirmă această evoluție: 85% din deșeuri au fost colectate selectiv mulțumită unei echipe de 100 de oameni care s-a ocupat doar de strângerea și sortarea lor.

Ultimul autobuz a plecat din Bonțida spre Cluj luni, la ora 13.00, iar ultimii festivalieri vor mai avea de așteptat un an pentru următoarea ediție a Electric Castle.

Comentarii Facebook