O mie de clujeni au asistat la concertul extraordinar de Anul Nou sustinut de Filarmonica Transilvania


O mie de clujeni au asistat la concertul extraordinar de Anul Nou al Filarmonicii de Transilvania sustinut vineri seara la Casa de Cultura a Studentulor Cluj.

Valsurile de Ceaikovski si Johann Strauss din concertul de Anul Nou au umplut sala, iar unii dintre spectatori au stat in picioare pentru a asista la concert.

Orchestra Filarmonicii a fost dirijata de Mark Kadin, unul dintre cei mai prodigiosi dirijori ai Rusiei. Kadin este director muzical si dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Krasnoyarsk si a castigat premii de onoare la Academia de Muzica din Moscova.

Dirijorul a lucrat cu Ansamblul de Muzica Moderna din acelasi oras si cu formatia New Music Studio, alaturi de care a intreprins turnee in Elvetia si Belgia.

Programul concertului sustinut de Orchestra Simfonica a Filarmonicii de Stat "Transilvania" a cuprins P.I. Ceaikovski - "Spargatorul de nuci" (fragmente), op.71, si Johann Strauss fiul - Uvertura la opereta "Liliacul", "Sânge vienez", "Tunet si fulger", "Moulinet Polka", "Vocile primaverii", "La vânatoare", "Mars egiptean", "Mars persan", Uvertura la opereta "Voievodul tiganilor", "Vals imperial", "Tritsch, Tratsch Polka", "Bomboane vieneze", "Perpetuum mobile", "Pizzikato Polka", "Dunarea albastra" si "Radetzky Marsch".

Comentarii Facebook