Muzicieni acompaniati de computer, intr-un spectacol extraordinar la Cluj, luni, 16 ianuarie


Doi muzicieni vor sustine la Cluj-Napoca un concert extraordinar, luni, 16 ianuarie, in care instrumentele lor vor fi acompaniate de calculator.
 
Spectacolul "Remote Ctrl" este organizat de Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Centrul de Muzica electroacustica si Multimedia, Academia de Muzica "Gheorghe Dima" si Centrul de excelenta in domeniul conexiunii educative, culturale si artistice europene.

"Ineditul spectacolului consta in realizarea unui duet, live, intre mediul electronic si muzicieni, prin intermediul tehnologiei. In functie de context si de partitura conceputa, calculatorul reactioneaza, acompaniind in timp real partiturile solistilor, tehnologia avansata facand posibila interactiunea directa, pe scena, dintre muzicieni si mediul electronic. Astfel, aceeasi piesa poate fi mult modificata, de la o interpretare la alta, in functie de talmacirea artistului pentru o noua aventura muzicala.

Spectacolul, ce a fost prezentat in prima auditie la Bucuresti pe 18 decembrie 2011, aduce la Cluj doi dintre compozitorii romani preocupati de utilizarea noilor tehnologii in muzica, specializati in programarea computerului cu Max/MSP/Jitter, in data de 16 ianuarie 2012, la studioul de concerte al Academiei de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj, strada I.C. Bratianu, nr. 25, ora 19.00", se arata intr-un comunicat de presa al organizatorilor.

Vezi programul:

Catalin Cretu:
-Piano interactions pentru senzori, pian si mediu electronic (2011)
Pian - Mihai Murariu

Adrian Borza:
- If pentru oboi si calculator interactiv (2011)
- Akedia pentru oboi, nanoKontroler si iFPH (2011)
Oboi – Adrian Cioban

Intrarea este libera.

Comentarii Facebook