Motivele pentru care dominatia Internet Explorer se apropie de sfarsit!

Site-ul eweek.com publica motivele pentru care dominatia Internet Explorer nu mai are multe zile. Dupa ce ani de zile Firefox sau Chrome nu pareau o amenintare pentru IE, acum Microsoft nu mai e asa de sigur pe IE. Totul se pare ca i se trage de la varianta nereusita IE 6, urmata de una si mai rea IE 7, iar apoi in ciuda uneia imbunatatite IE 8, declinul a parut sa continue.

 

Internet Explorer, dezvoltat de Microsoft este inca lider pe piata browserelor de Internet, amatorii de internet spun insa ca nu pentru mult timp.

 

Primul pas a fost facut dupa ce Uniunea Europeana a cerut Microsoft sa le dea dreptul utilizatorilor de Windows sa aleaga ce browser vor sa instaleze. Inainte de decizia UE, Internet Explorer detinea 90% din piata, acum i-au mai ramas mai putin de 60 de procente.

 

De altfel, era si foarte simplu. Toti cei care cumparau Windows, primeau la pachet si Internet Explorer cu o pagina predefinita si foarte putini il inlocuiau ulterior.

 

Eweek.com publica motivele pentru care dominatia Internet Explorer va lua sfarsit:

 

1. Uniunea Europeana

Decizia Uniunii Europene de a obliga Microsoft sa lase utilizatorii sa isi aleaga browserul de internet

 

2. Lipsa de reactie pe piata a Microsoft

Microsoft nu a incercat sa se adapteze cerintelor utilizatorilor, desi avea multe probleme cu variantele IE 6 si IE 7. Firefox castiga teren la capitolul siguranta, iar Chrome in ceea ce priveste simplitatea utilizarii.

 

3. Motive de securitate

Internet explorere avea mari probleme de securitate si chiar daca in ultimul timp gradul de securitate a crescut, nu a mai reusit sa scape de imaginea de browser nesigur.

 

4. IE este lipsit de functionalitati

Add-on-urile de la Firefox sunt mult peste posibilitatile de a adauga extensii ale Internet Explorer.

 

5. Enigma Google

Pozitia Internet Explorer va fi serios amenintata daca Chrome dezvoltat de Google va trece pe locul doi. IE a castigat pana acum in fata locului 2 - Firefox- acesta fiind dezvoltata de o companie mica Mozilla, dar nu ii va fi la fel de usor daca ar fi vorba de Google.

 

6. Toata lumea vs. Microsoft

Internet Explorere este amenintat din toate partile: Mozilla, Opera si Apple par a se fi aliat toate impotriva celor de la Microsoft, pentru a desfiinta mitul Internet Explorer. Asa ca de fiecare data cand au avut ocazia au scos in evidenta defectele IE si, mai mult, le-au si rezolvat, pentru a le demonstra utilizatorilor ca acestea nu sunt bariere de netrecut.

 

7. Microsoft este dezorientat, pe Internet

Se pare ca Microsoft nu a gasit nicodata formula potrivita pentru a se adapta cerintelor utilizatorilor, in timp ce Google le-a aratat acestora ca un browser propriu poate fi platforma ideala de lansare a serviciilor tale.

Comentarii Facebook