Miercuri 6 Decembrie

Mercur în retrograd. Un retrograd poate da lucrurile peste cap, cum pot face față zodiile celei mai negre perioade din an


Mercurul în retrograd poate da lucrurile peste cap, de aceea trebuie să acceptăm efectele acestei perioade, să aprofundăm ce înseamnă acest lucru pentru noi și să stabilim care sunt pașii pe care trebuie să-i facem mai departe astfel încât să luptăm cu această perioadă de tranzit ciudată.

Din 10 mai până pe 21 mai, experimentăm efectele lui Mercur retrograd în Gemeni, aproape o lună de energie incredibilă. Este timpul să ne strângem bine centurile pentru că Mercur își începe al doilea retrograd în semnul sau dominant, zodia Gemeni. În această perioadă retrogradă de trei săptămâni, energia va fi îndreptată asupra percepției și a iubirii. Este timpul să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile, gândurile și modul în care proiectăm energia noastră în această lume.

În anul 2022 Mercur în retrograd a ales să ne facă o surpriză noi și să se întâmple de 4 ori:

  • Intervalul 1: 14 ianuarie - 4 februarie 2022
  • Intervalul 2: 10 mai - 3 iunie 2022
  • Intervalul 3: 10 septembrie - 2 octombrie
  • Intervalul 4: 29 decembrie 2022 - 1 ianuarie 2023

Sezonul Gemeni începe pe 20 mai și ne plasează ferm în energia sa expresivă și intelectuală. Mercur se află în Gemeni încă din 29 aprilie, așa că mulți dintre noi probabil deja experimentăm unele dintre efectele sale. De obicei, acest tranzit are o comunicare mai lină, însă cu Mercur retrograd vom vedea schimbări bruște și destul de importante.

Un retrograd poate da lucrurile peste cap, așa că trebuie să acceptăm efectele acestei perioade, să aprofundăm ce înseamnă acest lucru pentru noi și să stabilim care sunt pașii pe care trebuie să ii facem mai departe astfel încât să luptăm cu acest tranzit ciudat.

Pe 22 mai, Mercur retrograd va intra în zodia Taur, unde s-ar putea să experimentăm mai multă încăpățânare decât de obicei. Energia cosmosului ar putea fi blocată pentru o perioadă.

Mercur retrograd în Gemeni este deosebit de puternic deoarece Mercur este planeta care guvernează zodia Gemeni. Punctele forte ale lui Mercur în Gemeni sunt slăbite în retrograd, răsturnându-ne calitățile comunicative, pline de spirit și de energie. Avem totuși, și un lucru bun de menționat: când știm la ce să ne așteptăm în timpul unui retrograd, putem învăța cum să îl gestionăm corect și, eventual, chiar să profităm de el. Iată câteva strategii care te vor ajuta să depășești cu brio această perioadă dificilă din an.

1. Comunicarea creativă: trebuie să ieșim din zona de confort

Din nefericire, un efect secundar al lui Mercur retrograd este adesea acel sentiment de încetinire a comunicării. Cu Mercur retrograd în Gemeni, avem impulsul de a ne împărtăși gândurile, însă nu reușim să găsim cuvintele de care avem nevoie pentru a face asta. Ce trebuie să facem: În loc să ne forțăm să avem o comunicare inconfortabilă, putem alege să ne exprimăm folosind alte metode (sms-uri, scris în jurnal, trimis scrisori/ mailuri).

2. Răspunsurile la întrebările noastre le găsim în noi

Natura curioasă a Gemenilor ne determina să punem întrebări importante. Totuși, greșeala pe care o facem: punem întrebări oamenilor nepotriviți. Ce trebuie să facem: În loc să încercăm să găsim răspunsuri la oamenii din jurul nostru, este important să încercăm să ne îndreptăm atenția asupra noastră. Trebuie să ne limpezim mintea pentru a ne conduce gândurile către pacea interioară pe care o căutăm.

3. Trecutul rămâne trecut

O temă foarte cunoscută a lui Mercur retrograd este marea întoarcere a unei foste iubiri sau a oamenilor pe care i-am cunoscut în trecut. În loc să fim cei care aprind vechea scânteie, trebuie să învățăm să ne protejăm sufletele, să reflectăm asupra celor întâmplate, să revizuim faptele și să acceptăm cursul destinului.

Ce trebuie să facem: să lăsăm trecutul în trecut. Să profităm de obiectivitatea Gemenilor pentru a înțelege că nimic nu va mai fi cum a fost astfel încât să putem închide ușa acestui capitol și să mergem mai departe cu viața noastră, potrivit horoscopkudika.ro. 

Comentarii Facebook