Miercuri 24 Aprilie

Manusile rosii, un film in care este vorba si de un student clujean, are premiera absoluta sambata la TIFF


Filmul Manusile rosii, regizat de Radu Gabrea, are sambata, de la ora 17.30, la cinematograful Republica, premiera absoluta. La eveniment va participa regizorul si echipa de filmare.

?

Actiunea filmului are loc in 1957. "La un an dupa inecarea in sange de catre tancurile sovietice a revolutiei ungare din noiembrie 1956, regimul comunist din Romania initiaza un lant de arestari si procese in incercarea de a suprima orice initiativa revolutionara in tara. In Transilvania, unde stirile despre evenimentele din tara vecina au ajuns la liderii comunitatilor de romani, maghiari si saai, Securitatea dezlantuie o campanie de arestari deosebit de larga. Una dintre victime este Felix Goldschmidt, un tanar de origine sasa student la universitatea din Cluj, unde conduce si un grup literar", spun organizatorii festivalului in prezentarea peliculei.

?

Tot de la ora 17.30, la Cinema Arta va fi proiectata pelicula Angela merge mai departe, in regia lui Lucian Bratu. Filmul a fost lansat in anul 1981 si o are in rolul principal pe Dorina Lazar, care va primi in acest an la TIFF premiul pentru intreaga cariera.

Comentarii Facebook