Ioan Pavel Azap, redactorul revistei Tribuna, isi lanseaza doua volume


Scriitorul Ioan Pavel Azap, redactor al revistei de cultura Tribuna, isi lanseaza miercuri, 28 septembrie, de la ora 12.00, la sediul Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Cluj, cele mai recente volume de autor.

In cadrul lansarii va fi prezentat volumul de poezii "Usa cu picioarele pe pamant", aparuta la Editura Paralela 45, si antologia de cronici cinematografice Prim-plan, publicata de Editura Tracus Arte.

Evenimentul este organizat de USR Cluj si revista Tribuna. Cele doua volume vor fi prezentate de Irina Petras, Ion Muresan, Vasile Gogea, Alexandru Vlad si Viorel Dadulescu, iar invitat este actorul Sorin Misiriantu de la Teatrul National din Cluj.

Ioan-Pavel Azap este poet, prozator si critic de film. Activeaza, de peste optsprezece ani, ca jurnalist de presa scrisa, din 2003 fiind redactor al revistei de cultura Tribuna, unde coordoneaza sectiunea de film. A publicat unsprezece volume de poezie, proza, interviu si critica cinematografica, intre care Autoportret cu masca (1993, Premiul de debut "Mongolu" al Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din Romania), Poeme de cinci stele (2002), Traveling (2003); Stop-cadru (2005), Cateva ore din viata ta (pseudoroman, 2007), Toga de gala (antologie de poeme, 2008).

Din 2004 este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Cluj. in 2011 a primit Premiul "Ion Cantacuzino" al Sectiei de Critica a Uniunii Cineastilor din Romania (UCIN) pentru publicistica cinematografica din paginile revistei Tribuna si pentru volumele Traveling si Stop-cadru.

 

Foto: tribuna.ro

Comentarii Facebook