Luni 26 Septembrie

În acest week-end, publicul decide ce filme se văd la Movie Nights, în Iulius Parc


Serile călduroase de week-end se petrec în Iulius Parc, în compania filmelor, la Movie Nights. Filmul care se va difuza vineri, pe 6 iulie 2018, va fi decis de public, iar sâmbătă, va rula comedia românească „Ursul”.

Urmează două noi zile cu invitație la film în aer liber, în Iulius Parc. Condițiile meteo din ultima perioadă au împiedicat desfășurarea a trei proiecții din cadrul Movie Nights, iar publicul a solicitat reprogramarea acestora. Astfel, cinefilii vor fi cei care decid care este filmul ce va rula vineri, 6 iulie, de la ora 21.30, prin sondajul creat pe pagina evenimentului Movie Nights pe Facebook Iulius Mall Cluj. Cele trei propuneri sunt: drama spaniolă „Estiu 1993” (Vara lui 1993), comedia spaniolă „Relatos salvajes” (Povești trăsnite) și drama braziliană „Profesorul de vioară”. Votul va putea fi exprimat până vineri, la ora 12.00.

Regia „Estiu 1993” este semnată de Carla Simón, care a primit Marele premiu al juriului internațional Generația K+ și premiul pentru Cel mai bun debut la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2017. Spectatorii vor descoperi povestea Fridei, o fetiță de șase ani căreia îi este greu să gestioneze durerea provocată de moartea părinților și să se adapteze la noua ei viață.

„Relatos salvajes”, în regia lui Damián Szifrón, combină elemente comice și thriller și a primit în anul 2016 premiul BAFTA pentru un film în altă limbă decât engleza. Este o poveste despre dragoste, dezamăgire, răzbunări ale trecutului, tragedie și chiar violența din detaliile vieții de zi cu zi.

„Profesorul de vioară”, o producție semnată de Sergio Machado, spune povestea unui violonist forțat de împrejurări să predea muzică unor tineri din cel mai periculos cartier din Sao Paolo. Pelicula este inspirată din realitate, pornind de la activitatea Institutului Baccarelli, unul dintre cele mai de succes proiecte de incluziune socială din Brazilia, inițiat în anul 1996.

Sâmbătă, tot de la ora 21.30, va fi timpul pentru o comedie autohtonă, în regia lui Dan Chișu. „Ursul” (2011) este un road-movie plasat în România anilor '90. Noul director al Circului de Stat vrea să rezolve problemele financiare prin vânzarea singurului urs, bătrân, unui vânător german. Însă artiștii circului se împotrivesc și de aici se țes situații amuzante, dar care transmit mesaje puternice despre pasiunea pentru meserie și dragostea față de companionul lor necuvântător.

Movie Nights este un eveniment organizat de Iulius Mall Cluj, cu sprijinul Festivalului Internațional de Film Transilvania. Participarea este gratuită. Programul poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo, iar actualizările vor fi comunicate pe pagina de Facebook și pe site-ul Iulius Mall Cluj.

Comentarii Facebook