Miercuri 24 Aprilie

Imagini spectaculoase cu eclipsa inelara de soare


Unele dintre cele mai fabuloase imagini au impresionat  milioane de asiatici si americani care si-au indreptat ochii spre cer luni in zorii zilei sau duminica la apus, cand Luna a fost mascata de Soare, scrie AFP.

Eclipsa era vizibila luni dimineata din China, Taiwan si Japonia, intinzandu-se deasupra Pacificului pe un arc de 13.600 km pana in Texas, unde putea fi observata duminica la o ora tarzie.

Eclipsa inelara se produce atunci cand Luna trece prin fata Soarelui, dar este prea departe de Terra pentru a-l masca integral. Din pacate, norii aflati pe cer intr-o mare parte din sud-estul Chinei au impiedicat o vedere clara a fenomenului.

In Hong Kong, cateva mii de persoane s-au strans in fata marii in Victoria Harbour in speranta de a profita de spectacol, insa, din cauza norilor, n-au putut observa eclipsa decat timp de mai putin de un minut.

In Japonia, circa 35 milioane de locuitori din vasta regiune Tokyo si peste 80 de milioane in ansamblul Japoniei au putut in schimb sa observe acest spectacol, in pofida unui cer putin acoperit de nori.

In Japonia a fost prima eclipsa vizibila din ultimii 25 de ani si in ultimii 173 de ani de la Tokio.

Canalele de televiziune japoneze si-au intrerupt programele obisnuite pentru a transmite evenimentul.

In vestul SUA, pasionatii de astfel de fenomene mizau pe un cer senin duminica la apusul Soarelui. Mii de persoane au mers in oraselul Kanarraville din Utah, unul dintre cele mai bune puncte de observare din America de Nord.

Comentarii Facebook