IMAGINI SOCANTE - 12 filme provocatoare selectate in sectiunea Umbre la TIFF 2010

?

Organizatorii Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) au realizat un trailer al sectiunii Umbre, care reuneste 12 scurt-metraje provocatoare.

?

"Anul acesta am ridicat standardele, am cautat filme de atmosfera, realizate profesionist din punct de vedere al imaginii si al muzicii. Conceptul Shadows Shorts nu se refera doar la filme cu violenta si mult sange: avem si drame, filme care vorbesc despre relatiile interumane, sau filme despre apocalipsa. In selectia Shadows Shorts 2010 avem chiar si un film clasic cu zombies, Zombies and Cigarettes al lui Rafa Martinez, dar si un scurt metraj care iese din tiparele selectiei prin faptul ca e un film experimental, Dusk, al celebrului fotograf olandez Erwin Olaf. Invit publicul de la TIFF sa vizioneze toate filmele de scurt metraj din Competitia Shadows. Consider ca au toate motivele sa o facă: sunt filme care vorbesc de la sine despre stiluri de cinema ambitioase si viziuni cinematografice pe cat de imaginative, pe atat de provocatoare?, a declarat selectionerul Competitiei Umbre " Scurt Metraj, Mihai Mitrica.

?

Printre productiile prezentate se numara Lazarus Taxon (Regia: Denis Rovira), un horror despre supravietuire intr-o lume distrusa de incalzirea globala, Alle Fugler (Regia: Sara Eliassen), o productie norvegiana care prezinta un univers in care singurele fiinte umane existente sunt copii care si-au pierdut abilitatea de a comunica, sau Flour Town (Regia: William Slichter).

?

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, La Casa Brown al spaniolului Isaac Berrokal este in mod cert cel mai hardcore scurt metraj al sectiunii, cu o poveste sangeroasa inspirată din celebrul? film The Texas Chainsaw Massacre.

?

Lista continua cu titluri precum Precut Girl (Regia: Eric Dinkian), Bak lukkede d?rer (Regia: Aleksander Nordaas), Harmsaga (Regia Valdimarr Jóhannsson), Le tonneau des Dana?des, (Regia: David Guiraud), Vigilancia (Regia: Gonzalo Zona) si Les bessones del Carrer de Ponent (Regia: Marc Riba si Anna Solanas).

?

Scurt metrajele vor fi proiectate inaintea unui lung-metraj din Competitia TIFF. A noua editie a Fetivalului International de Film Transilvania se va desfasura la Cluj intre 28 mai si 6 iunie.

?

Comentarii Facebook