Hackerii șantajează HBO pentru a nu mai publica informații din noul sezon ”Game of Thrones”. Ce sumă solicită


Hackerii care au reușit să spargă serverele HBO și au furat scenarii din noul sezon al serialului ”Game of Thrones” cer acum companiei o răscumpărare pentru datele sustrase.

Astfel, hackerii au publicat recent un scenariu pentru cel de-al cincilea episod al sezonului 7 din serialul "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones", care nu a fost difuzat inca.

Totodată, ei au mai publicat documente ale companiei si episoade din alte show-uri HBO.

Hackerii sustin ca detin in total 1,5 TB de date, dar reprezentantii HBO au trasmis ca nu cred ca e-mailul companiei a fost compromis, potrivit news.ro.

Aceștia au cerut rascumpararea prin intermediul unui videoclip care contine mesajul scris, adresat lui Richard Plepler, directorul executiv al HBO.

Cu toate că nu au precizat in acest mesaj public ce suma exacta ii cer companiei, Daily Mail scrie ca ar fi vorba de aproximativ 6 milioane de dolari, in bitcoin.

"HBO investeste 12 milioane de dolari in cercetarea pietei si 5 milioane de dolari in reclame (pentru cel de-al saptelea sezon din serialul «Game of Thrones», n.r.). Asa ca ne puteti considera un alt buget pentru reclamele voastre", mai arata mesajul hackerilor, semnat "Mr Smith" (domnul Smith, n.r.).

Comentarii Facebook