Luni 17 Februarie

GLOBURILE DE AUR 2013: Kevin Costner a mulţumit României


Kevin Costner a câştigat GLOBUL DE AUR pentru cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie de televiziune, pentru rolul din "Hatfields and McCoy".

Actorul a mulţumit şi României, locul unde a filmat "Hatfields and McCoy".

"A fost o călătorie minunată. Le mulţumesc tuturor oamenilor din faţa camerei şi din spatele ei, oamenilor din România", a declarat actorul.

Kevin Costner a vorbit şi într-un interviu acordat ProTV Magazin despre modul în care au decurs filmările şi despre spiritul românilor.

"Mi-a plăcut foarte mult cât de mult munceau oamenii. A trebuit să ducem 25 de cai undeva şi i-am întrebat dacă ne pot ajuta. "Îi puteţi duce acolo la ora 12.00?". "Da". Ceea ce nu ne-au spus, însă, a fost că trebuia să înceapă munca la 8.00 dimineaţa sau la 6.00 ca să ducă toţi cei 25 de cai acolo, pentru că aveau o singură rulotă cu care să-i transporte. Fac lucrurile în stilul vechi. Ne-au spus că da, îi pot duce acolo, dar le-a luat toată noaptea pentru a pune la punct totul. La un moment dat, încercam să duplicăm un copac. Nu ştiu de ce vă spun asta, dar încercam să duplicăm un copac. unde discutau bărbaţii, am vrut să refilmăm scena. Aşa că am tot căutat un copac care să aibă forma care ne trebuia. Trebuia să semene, pentru că, altfel, oamenii aveau să-şi dea seama. Ne-am tot chinuit şi, într-un final, departamentul de artă a spus: "De ce să nu mergem acolo, tăiem copacul şi îl aducem aici?". Aşa ceva nu se face în America. Nu i-am lăsat să facă asta, dar asta era mentalitatea, pe principiul "Ce trebuie să facem? Asta o să facem. O să tăiem copacul şi îl aducem aici", a mai spus Kevin Costner.

Miniseria "Hatfields & McCoys", produsă de postul History Channel în colaborare cu Castel Film şi realizată în România, a primit cinci premii Emmy, două la categorii artistice - pentru cel mai bun actor în rol principal (Kevin Costner), respectiv secundar (Tom Berenger) - şi trei la categorii tehnice - pentru cel mai bun mixaj de sunet (românul Dragoş Stanomir, alături de Christian Cooke şi Brad Zoern), cel mai bun machiaj şi cel mai bun montaj, conform mediafax.ro.

Comentarii Facebook