Ghidul festivalierului pentru Electric Castle 2017. Vezi ce trebuie să știi pentru a te distra la maxim


Organizatorii Electric Castle promit că în acest an va avea loc cea mai spectaculoasă edție a festivalului, care își va deschide porțile în 12 iulie.

Pentru a-i ajuta pe festivalieri să profite la maxim de zilele de relaxare și distracție de pe domeniile castelului Banffy, organizatorii au pus la dispoziție câteva informații utile.

Deplasarea spre Bonțida se poate face cu trenul, autocarele puse la dispoziție de organizatori sau mașinile personale. Toate trenurile care trec prin gara Bonțida vor și opri în această stație, pe întreaga perioadă a festivalului, indiferent de rang. Autocarele Electric Castle vor pleca de la Sala Sporturilor „Horia Demian” și vor avea o stație suplimentară și la Iulius Mall; în funcție de numărul de persoane care așteaptă, intervalul dintre două autocare va fi de 10-25 de minute. Biletele se pot cumpăra din stație sau direct din autocar folosind brățara de festival, la prețul de 10 lei / drum. Iulius Mall oferă transport gratuit tuturor celor care, începând din 12 iunie, fac cumpărături de minim 50 de lei din centrul comercial. Cei care sosesc în Cluj-Napoca cu avionul pot opta pentru serviciul transfer.ro, care le asigură transportul până la festival, dacă își fac o rezervare în prealabil. Toate acestea sunt detailate și online https://electriccastle.ro/getting-there

Organizatorii recomandă folosirea opțiunilor de transport în comun pentru a face mai ușor accesul tuturor participanților. Cei care vor totuși să vină cu mașinile personale vor avea la dispoziție un drum special prin Răscruci și două parcări special amenajate, cu o capacitate totală de 4.000 de mașini. Taxa de parcare este de 30 de lei pentru fiecare intrare în parcare, indiferent de durata staționării efective.

Accesul pe spațiile festivalului se va face începând cu ziua de 12 iunie („ziua zero”), de la ora 14. Este permis accesul cu steaguri, selfie sticks și camere foto profesionale (DSLR), însă nu este permisă introducerea de băuturi alcoolice, sticle, scaune, drone, arme de orice natură, pointere laser, umbrele sau animale de companie. În schimb, participanții vor putea intra cu sticle de apă, cu condiția ca acestea să fie din plastic și să fie sigilate.

Toate plățile pe teritoriul evenimentului se vor face și anul acesta cu brățări contactless oferite de Banca Transilvania. La intrarea în festival, fiecare participant va primi în schimbul biletului o brățară, pe care o va putea folosi apoi pentru toate plățile pentru mâncare, băutură sau suveniruri. Pentru a economisi timp, participanții își pot crea un cont online, în care vor vedea în timp real sumele disponibile pe brățară și de unde vor putea bloca brățara în cazul pierderii acesteia. Sumele rămase nefolosite în cont vor fi automat returnate la finalul festivalului, în contul de card folosit pentru încărcarea brățării.

Anul acesta, pregătirea bagajelor pentru festival este mai simplă, zona de camping va avea o mulțime de facilități: dușuri, un supermarket LIDL exclusiv pentru festival și deschis zilnic de la 8 dimineața până a doua zi la 4 dimineața, dulapuri închise pentru bunurile prețioase și o zonă specială de grill. În premieră pentru un eveniment organizat România, Electric Castle va avea în camping și o spălătorie de haine, cu detergent oferit de Persil și care va putea fi folosită gratuit.

Pentru a putea împărtăși experiența de festival și cu prietenii rămași acasă, participanții vor avea la dispoziție 7 puncte pentru reîncărcarea gratuită a telefoanelor mobile, cu sprijinul EuroGSM.

La capitolul mâncare, participanții vor avea la dispoziție cea mai bogată selecție din toate edițiile de până acum: peste 25 de comercianți se vor întrece în oferte delicioase, de la foarte popularii burgeri la bucătăria tradițional românească sau asiatică, opțiuni vegetariene sau vegane, dar și standuri special dedicate dulciurilor.

Fanii sportului sunt invitați la meciurile din campionatul Lay’s Beach Volley, organizat în parteneriat cu Federația Română de Volei; ei vor putea juca în secțiunea de amatori sau asista la meciurile echipelor profesioniste, în fiecare zi de miercuri până duminică. Spectacolele susținute zilnic de Lords of Lightning – dueluri cu milioane de volți, experiența Umbrella Project – o coregrafie de culori din care publicul e invitat să facă parte, caruselul gigant Royal Wheel, prezentările de tip TedX, zona de tehnologie cu demonstrații de realitate virtuală, instalațiile de artă multimedia semnate Klaus Obermeier din încăperile renovate ale castelului sunt tot atâtea argumente pentru a petrece nu doar nopțile, ci și zilele, în atmosfera unică a Electric Castle.

Festivalul se va întinde anul acesta pe o suprafață de peste 220.000 de metri pătrați, iar scena principală va avea o deschidere de 80 de metri liniari și un ecran LED de 600 de metri pătrați, cu rezoluție 8K.

Lineup-ul eclectic cu care Electric Castle și-a obișnuit fanii îi include în acest an îi include pe Deadmau5, artist de 6 ori nominalizat la premiile Grammy și care, anul acesta, a ieșit deja cu două albume noi, Franz Ferdinand cu singurul concert confirmat în Europa de Est anul acesta, Trentemoller, într-o versiune live cu band complet pe care rar o putem vedea în festivaluri, UNKLE, ZEDD, Paul Van Dyk, House of Pain, Slaves, Gus Gus și mulți alții.

Mai multe informații despre artiștii și evenimentele programate în acest an la Electric Castle sunt disponibile pe site-ul oficial al festivalului.

Comentarii Facebook