FOTO - Cine este reprezentantul României la Eurovision 2023. La 18 ani, pe scenă la bustul gol, cu mesajul: „Make love, not war”


Theodor Andrei, un tânăr de doar 18 ani, este cel care va reprezenta România, anul acesta, la Liverpool, unde va avea loc Eurovision 2023. El a câștigat finala selecției naționale cu „D.G.T. (Off and on)”.    

Melodia are versuri în limba română, dar și în engleză, și vorbește despre o femeie. „Și ca pe un inel / Mă joacă pe degete / Am încredere / Da' minte așa frumos / Mă-ntoarce pe dos / Vorbește murdar / Da' când vrea ea doar / Minte așa-ușor / Lasă patul gol” - sunt câteva dintre versurile acestei piese.

Potrivit News.ro, 36.524 de telespectatori au votat pentru a-şi alege favoritul.

Doamne! Am văzut atâtea show-uri şi n-am ştiut că se simte atât de tare. Sunt devotat şi o să muncesc până peste aşteptările pe care le-am setat. Mă simt binecuvântat!”, a spus câştigătorul pe scenă.

Pe scenă, în seara în care a cântat live melodia „D.G.T. (Off and on)”, Theodor Andrei și-a făcut apariția alături de două tinere îmbrăcate sumar, iar, pe finalul piesei, muzicianul și-a rupt hainele de pe el, rămânând la bustul gol, pe care scria cu litere mari: „Make love, not war” - celebrul slogan al anilor 60 din SUA, cu aluzie, cel mai probabil, la războiul care are loc acum în Ucraina.

Potrivit televiziunii publice, la doar 18 ani, Theodor Andrei este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. A obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse. În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa „Artist” (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul „FRAGIL”.

De asemenea, deține Marele Trofeu al Festivalului Mihaela Runceanu” 2022 și Marele Trofeu al Festivalului „Alexandria Pop Fest” 2022. Este semifinalist al primului sezon Vocea României Junior (2017) și concurent până la faza bootcamp la X Factor România (2020). 

Vezi și:  VIDEO - A fost aleasă piesa care va reprezenta România la Eurovision 2023. Piesa a primit 5.230 de voturi din partea publicului


Comentarii Facebook