Filmul "Robin Hood" a facut sali pline in tot weekend -ul in cinematotrafele din Cluj-Napoca - Galerie FOTO

?

Superproductia "Robin Hood" i-a atras pe clujeni in numar mare in cinematografe. Vizionarile de sambata si duminica dupa-masa s-au facut cu casa aproape inchisa, ceea ce a amintit de succesul pe care l-a avut filmul Avatar.

Pelicula regizata de Ridley Scott, care il are in rolul principal pe Russel Crowe, se bazeaza pe legenda lui Robin Hood si actiunea debuteaza inainte ca faimosul personaj sa fi devenit un proscris.

Robin Longstride lupta in cruciada alaturi de regele Richard Inima de Leu, dar dupa moartea acestuia fuge din armata engleza alaturi de cativa camarazi. Pe drum spre casa, ei intervin intr-o ambuscada in care sunt omorati mai multi cavaleri englezi, care aveau asupra lor coroana regelui mort. Robin Hood si tovarasii lui imbraca hainele cavalerilor morti si duc ei coroana si vestea ca regele Richard Inima de Leu a decedat.

Robin Hood trebuie sa mai indeplineasca o promisiune. Unul dintre cavalerii morti in ambuscada ii inmaneaza sabia si il roaga sa i-o returneze tatalui sau, Sir Walter Loxley. Ajuns in Nottingham, Robin da curs rugamintii batranului nobil si pretinde ca el este fiul pe care l-a pierdut, pentru ca dupa moartea lui, nora lui sa nu piarda averea.

Robin Hood va pretinde ca el este Sir Robert Loxley si o perioada traieste linistit, in Nottingham, alaturi de camarazii sai de arme.

Dupa moartea regelui, Anglia aluneca spre un razboi civil, deoarece noul conducator isi trimite oamenii sa adune cu forta birurile grele de la baroni. Nobilii se strang si sunt pe cale sa atace Londra pentru a se razbuna, dar totul face parte dintr-o cursa intinsa de regele Frantei, care vrea sa cucereasca Anglia.

Robin Hood joaca un rol important in ceea ce se va intampla si reuseste sa ii faca pe nobili sa inteleaga pericolul si sa intoarca armele impotriva dusmanului comun: francezii.

Armata engleza respinge atacul, dar noul rege este invidios pe faptul ca Robin Hood este cel aclamat de armata si il declara proscris. De aici incepe legenda, iar Robin Hood impreuna cu camarazii sai de arme se retrag in paduri pentru a trai liberi. Marion Loxley (Cate Blanchett) il urmeaza, iar intre cei doi incepe o poveste de dragoste.

"Finalul filmului nostru este inceputul celor cateva zeci de alte filme despre Robin Hood care au fost facute pana acum", a declarat Brian Grayer, producatorul peliculei.

Legenda lui Robin Hood a fost ecranizata pana acum de multe ori. Prima pelicula a fost realizata in 1908, este vorba de un film mut: "Robin Hood and His Merry Men", iar in 1938 a aparut "Aventurile lui Robin Hood", cu Erroll Flynn in rolul principal, considerat cel mai bun film cu banditul englez din istorie.

Comentarii Facebook