Festivalul Luminii are loc pe Malul Someșului din Cluj-Napoca - FOTO


Festivalului Luminii are loc în data de 15 iunie, între orele 20-23, pe pe Malul Someșului, între podul Garibaldi și podul de pietoni. Aceasta este cea de-a 15-a ediție a Festivalului.

Ca surpriză a acestei ediții, cercetașii clujeni au pregătit câteva locații amplasate în centrul orașului, pe timpul zilei, prin intermediul cărora doresc să transmită comunității motto-ul Festivalului și anume să readucă frumusețea lucrurilor mărunte în viețiile oamenilor. Micile locații-satelit vor însuma activități de muzică, interconectare a oamenilor sau pur și simplu vor reprezenta o zonă de relaxare și meditație. Fiecare dintre aceste locații se vor a fi descoperite de către trecătorii clujeni, care să se lase purtați pe străzi ale Clujui precum: bulevardul Eroilor, strada Potaissa, latura de est a Pieței Unirii și strada Matei Corvin.

20.000 de gulguțe vor fi amplasate în parc și, începând cu ora 20:30, aleile vor fi acoperite de lumina caldă a lumânărilor, pregătite să îi poarte pe participanți prin povestea Festivalului.

KEV_1462.jpg

In jurul orei 22:00 va începe una dintre atracțiile principale ale serii, spectacolul pirotehnic și jonglerii cu foc.

Întregul Festival va fi animat de instalații artistice neconvenționale și zone special amenajate care să readucă comunității bucuria prezentului și a copilăriei. Cu toate acestea, Festivalul Luminii înseamnă mai mult decât un loc plin de lumânări, jonglerii, fotografii și desene, artă urbană și oameni.

post despre BT.jpg

Festivalul Luminii înseamnă o modalitate de a opri timpul în loc, în ciuda agitației zilnice urbane și de a face oamenii să contribuie, cu mic cu mare, la valorificarea timpului, a lucrurilor minore și relevante din viață cotidiană. 

Povestea Festivalului începe în anul 2004, când câțiva cercetași din Cluj Napoca au încercat să amintească oamenilor de frumusețea lucrurile mărunte din viața lor. Intitulat atunci Seara Viselor Împlinite, clujenii prezenți au așezat pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru – gulgutele, trimițând odată cu ele și visele lor cat și dorința de a deveni realitate. Festivalul Luminii a devenit unul dintre cele mai așteptate și apreciate evenimente, nu doar clujene, ci din toată țara.

KEV_1424.jpg

Comentarii Facebook