Festivalul Electric Castle nominalizat la European Festival Awards

 

Electric Castle Festival concurează pentru titlul de cel mai bun festival european de muzică, după ce a doborât, chiar de la a II-a ediție, toate recordurile stabilite vreodată în România la evenimente similare.

 

În 2013, festivalul clujean s-a numărat printre finaliștii celei mai importante competiții europene de gen, alături de alte evenimente cu nume rezonante din industrie, precum Melt! Festival, Volt Festival, I Love Techno sau Balaton Sound.   

 

European Festival Awards își păstrează modelul de jurizare, câștigătorul urmând a fi desemnat în proporție de 75% prin votul publicului, iar un juriu format din reprezentanți ai industriei muzicale va întregi punctajul final. Fanii Electric Castle își pot vota favoritul pe site-ul oficial, în perioada 6-17 octombrie 2014. Lista scurtă a primilor zece finaliști ai fiecărei categorii va fi făcută publică pe 4 noiembrie, iar câștigătorii vor fi anunțati în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor ce va avea loc în 14 ianuarie, la Groningen, Olanda. Sistemul de vot este deosebit de ofertant, participanții putând câștiga bilete VIP la festivalurile care vor fi desemnate câștigătoare.        

 

Ediția a II-a a Electric Castle a adus o audiență record la Bonțida, când peste 79.000 de participanţi din ţară şi străinătate au făcut să vibreze castelul timp de patru zile, 11.000 de oameni au umplut până la refuz spaţiul amenajat pentru camping, în timp ce site-ul festivalului a fost accesat de 50.000 de vizitatori unici. Die Antwoord, Thievery Corporation, Bonobo sau Dub FX au fost artiștii care au dat greutate line up-ului pregătit de organizatorii Boiler Events pentru ediția din 2014. Toți cei peste 130 de artiști invitați au reușit să producă o experiență unică, pe care publicul a simțit nevoia să o împărtășească pe principalele rețele sociale. 


Comentarii Facebook