Joi 18 August

Festivalul Delahoya - Emalkay și DJ Hype vin în premieră la Cluj

 

Emalkay și DJ Hype vor fi pentru prima dată în România la festivalul Delahoya, alături de cei de la Cosmic Gate şi Tiefschwarz, care vor mixa tot în prima zi a evenimentului. 

 

Pe 15 iunie, cei care vor alege petrecerea în aer liber, pe Valea Gârbăului, vor avea parte de o experienţă specială, alături de seturile neobişnuite de techno ale lui Tres Puntos. 

 

Pentru strălucitul şi inimitabilul producător din Birmingham, Emalkay, poziţionarea în prim-planul muzicii dubstep a venit în 2009 cu lansarea celui de al doilea material discografic, ”When I Look at You”, considerat unul din albumele fundamentale ale istorie dubstep. O serie de remixuri alese cu grijă, pentru Pendulum, Faithless sau Miike Snow l-au prezentat unui nou gen de public, iar numele  Emalkay a ajuns să fie cunoscut pe tot mapamondul. A mixat la cele mai mari festivaluri, cum este Glastonburry şi este una din atracţiile principale ale serilor Dub Police din legendarul club londonez Fabric.  

 

DJ Hype este unul din primii DJ-i ai staţiei de radio pirat din Londra Fantasy FM. Cariera sa a început în 1989, în calitate de co-producător pentru Kickin’, Strictly Underground şi Suburban Base. Recunoscut în circuitul internaţional de drum and bass pentru abilităţile de la masa de mixaj, el a câştigat premii pentru cel mai bun DJ şi cel mai bun DJ radio în 1994, respectiv în 1995 la UK Hardcore Awards. A pus muzică şi la staţia radio Kiss 100 şi a fost membru al seriei de compilaţii realizate de Suburban Base, Drum and Bass Selection. DJ Hype vine la Festivalul Delahoya alături de MC Daddy Earl.  

 

Din 2010, Tres Puntos este rezident la Suicide Circus din Berlin alături de Exquisite. Pasionat de muzica abstractă şi dinamică, germanul o foloseşte ca pe o armă în setul său plin de techno obscur. S-a specializat în a deschide minţile publicului cu piese neobişnuite şi în marea lor majoritate, necunoscute. Fie că sunt piese vechi sau noi, Tres Puntos le foloseşte pentru a instaura hipnoza pe ringul de dans. 

 

Un bilet de o zi la Festivalul Delahoya costă 40 de lei – atât pentru 14, cât şi pentru 15 iunie –, iar un abonoament costă 60 de lei, fără camping. Un abonament care permite posesorului şi accesul în camping, respectiv la facilităţile oferite aici, costă 90 de lei. Tichetele pot fi achiziţionate în reţeaua Eventim sau pe www.eventim.ro. 

 

Artiştii care participă la Festivalul Delahoya, Cluj-Napoca, Valea Gârbăului (line-up complet):

 

14 iunie: Electro Stage: Cosmic Gate, Tiefschwarz, Kool, Snatt & Vix, Darius

Breaks Stage: DJ Hype, Emalkay, Codebreaker, Seba 1394, Down, D-Fact, Marwan

 

15 iunie: Electro Stage: Alan Fitzpatrick, Tres Puntos, Horace Dan D., A.L.C.A., Just D’Light 

Breaks Stage: Black Sun Empire feat. Codebreaker, Stereo MCs vs. Bam, Şuie Paparude, DJ Snow & MC Agent, Shiver, Skar 

 

Primul festival de muzică electronică din România, Delahoya, se întoarce în mijlocul naturii, acolo unde s-a născut, acolo unde-i este locul. Ediţia cu numărul 17, care va avea loc pe 14 şi 15 iunie în Valea Gârbăului din Cluj-Napoca este co-organizată de Festivalul Peninsula. 

 

Festivalul Delahoya va avea anul acesta două locaţii de petrecere: o scenă şi un cort uriaş. Scena open-air va fi dedicată genurilor breakbeat, dubstep şi drum'n'bass, iar petrecerea din cort va fi animată de ritmuri house, minimal, techno şi trance. Aici, petrecăreţii vor avea parte de tot confortul unui club.  

Comentarii Facebook