Festival de Teatru pentru elevi la Colegiul Tehnic” Ana Aslan”din Cluj-Napoca

 

Festivalul de Teatru ”Audiență generală” a fost găzduit de Colegiul Tehnic”Ana Aslan”din Cluj-Napoca, sâmbătă, 31 mai. 

 

Aflat deja la a doua ediție, coordonat de profesorii de limba română, cu sprijinul directorilor Lucia Pop și Ionel Conț și sub patronajul ISJ Cluj, Festivalul a avut ca oaspeți actori-elevi din țară alături de trei trupe de teatru ale școlii, protagoniști ai unor spectacole de excepție. ”Este o inițiativă curajoasă, în condițiile în care sponsori pentru o astfel de manifestare sunt aproape inexistenți, iar fonduri care să sprijine manifestări culturale organizate în școli lipsesc aproape cu desăvârșire... și totuși, elevii iubesc teatrul, e surprinzătoare bucuria cu care își întâlnesc personajele cărora le dau viață.Teatrul le oferă libertatea de a-și crea propria lor lume și de a se înțelege mai bine cu sine și cu ceilalți”, susține Camelia Sandu, profesor la Colegiul Tehnic ”Ana Aslan”.

 

Festivalul a fost deschis de elevii învățământului primar cu piesa „Sunt prețios”, urmați de trupa ”As-Land”cu o adaptare după ”La țigănci” de Mircea Eliade, a urmat trupa ”Ex Toto Corde”din Giurgiu cu ”Viață pe un peron”, câștigătoarea trofeului, trupa”Altfel” a Colegiului ”Emil Negruțiu”din Turda cu ”Five o’ clock”, ”Assentiment” din Huedin cu o piesă de Eugen Ionescu și trupa ”ContraCronometru” a Colegiul ”Ana Aslan”& ”Audiență Generală” care a interpretat curajos și surprinzător ”Eminescu, cugetări din azil”, operă rock pe versuri de Mihai Eminescu, scenariu de Adrian Mureșan. 

 

Președinta juriului, lect. univ. dr. Raluca Sas de la Facultatea de Teatru și Televiziune UBB Cluj-Napoca a apreciat prestația elevilor, propunând sprijin din partea Facultății pentru următoarele ediții. 

 

Nu este exclus ca o parte din acești elevi entuziaști să fie actorii de mâine ai Clujului. Sperăm în sprijinul comunității locale pentru viitoarele ediții căci teatrul face viața mai frumoasă”, a mai precizat Camelia Sandu.

Comentarii Facebook