Marti 7 Februarie

Fanfara Transilvania, trupa Basska și Cristian Gog, primele surprize anunțate la Festivalul Colours of Cluj. Puteți face și voi propuneri de trupe!

 

Organizatorii festivalului „Colours of Cluj” anunta ca in acest an evenimentul care va incepe in 8 august 2014 va cuprinde o serie de concerte la care clujenii vor putea fi atât spectatori, cât și participanți.

 

Printre primele nume confirmate se numără Fanfara Transilvania, un grup de 10 artiști și parte a unei familii în care muzica s-a transmis din generație în generație. Cu instrumente precum clarinet, tubă, trombon, saxofon sau fligorn, membrii fanfarei combină tradiția vechii muzici țigănești executate la viteze uluitoare cu ritmurile melodiilor din Balcani.

 

Cu un nume parcă dedicat festivalului, We Singing Colours se definește ca o trupă alternativ-acustică de pop-folk, care vine la Cluj cu un concert despre care artiștii spun că e desprins dintr-o „lume secretă, plină de bucurie, dar și melancolii”.

 

Cei opt membri ai trupei Basska revendică ritmurile balcanice, dar le transformă într-o experiență modernă, cu inspirații drum&bass, reggae, rock, rap și ska. Sunetul lor unic îi recomandă iubitorilor de inedit, cărora le e dor de o descoperire muzicală plăcută.

 

Clujenii vor fi la rândul lor cap de afiș: trupa Verde, cu stilul ei „green fresh electro”, înseamnă un grup de 5 influențe, 5 stiluri ce adunate dau un sound „mai puțin pop și mai mult rock”, care prinde, distrează și mișcă totodată.

 

Pe lângă concerte, festivalul lansează o invitație la o seară de magie cu mentalistul Cristian Gog, un „picnic a la Cluj” cu producătorii locali și concerte ale unor trupe clujene în seri cu specific interetnic.

 

Conceptul festivalului „Colours of Cluj” se bazează pe elemente de interacțiune și activități la care publicul să poată participa. Unul din momentele care se anunță deja printre favoritele acestei ediții este cel în care fiecare spectator va putea deveni dirijorul unei orchestre simfonice, dar și o „vânătoare a comorilor” care le va da participanților ocazia de a redescoperi spațiile publice ale orașului.

 

Daca doriti sa aiba loc si alte evenimente in cadrul festivalului, puteti face propuneri pana in 20 iulie pe adresa info@shiftart.ro.

 

Comentarii Facebook