Expoziție surpriză la Iulius Mall, cu Istoria Crăciunului la Cluj


Crăciunul, unul dintre cele mai îndrăgite evenimente ale anului, este atât o sărbătoare religioasă sacră, precum și o celebrare culturală, care însă nu a fost marcată mereu așa cum o facem noi acum.

Astfel, clujenii pot afla o parte din istoria acestei sărbători a speranței și a familiei, în cadrul expoziției ”Cluj Christmas (Hi)Story. O istorie a Crăciunului la Cluj”, ce va fi găzduită de Iulius Mall. Exponatele pot fi admirate în perioada 15 decembrie 2021 - 15 ianuarie 2022, iar manifestarea este organizată de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și  Muzeul Etnografic al Transilvaniei. 

Mijlocul iernii a fost mereu un prilej de sărbătoare, dar tradițiile Crăciunului au fost îmbogățite de la an la an. Astfel, dacă sunteți curioși: care este povestea nașterii lui Iisus? De ce colindăm? De ce mergem cu Steaua sau cu Viflaimul? De ce împodobim bradul și punem cadouri în ghetuțe sau sub pom? Cine sunt: Moș Nicolae, Mikulás, Moș Crăciun, Christkind, Jézuska, Angyalka și Moș Gerilă?, puteți vizita expoziția „Cluj Christmas (Hi)Story. O istorie a Crăciunului la Cluj” din Iulius Mall. Evenimentul este o inițiativă a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei și al Muzeului Etnografic al Transilvaniei și încearcă să recupereze o parte din istoria acestei sărbători și să aducă bucurie tuturor clujenilor. 

Așadar, în perioada 15 decembrie 2021 - 15 ianuarie 2022, ”cutiile cu amintiri” sub forma unor afișe vor „recupera” unele dintre cele mai importante repere ale Crăciunului și vor fi aduse în fața tuturor vizitatorilor, la etajul I din Iulius Mall, în zona Under Armour. Manifestarea, prezentată sub forma unei călătorii în timp pentru redescoperirea valorilor pe care le prețuim cu toții, își propune să fie o experiență memorabilă.

Crăciunul are o istorie cu adevărat bogată, dar un lucru este sigur. Este o sărbătoare a păcii, liniștii și a bucuriei, pe care o sărbătorim în cercul familiei și al celor dragi, dar este important să-i știm și originea.

Iulius Mall_Cluj Christmas (Hi)Story.jpg

Comentarii Facebook