Electric Castle a avut, din nou, un succes răsunător. Nici mocirla nu i-a împiedicat pe oameni să se distreze FOTO VIDEO



Cea de-a treia ediție a festivalului Electric Castle, desfășurat la castelul Banffy de la Bonțida, a avut mare succes în rândul iubitorilor de muzică electronică, în ciuda problemelor cauzate de vremea rea din primele două zile.

Evenimentul a pornit cu stângul după ce joi a plouat cam toată ziua, iar marea majoritate a participanților au venit nepregătiți pentru astfel de vreme. Organizatorii au fost și ei luați prin surprindere, iar cel mai mult au avut de suferit cei care au venit cu cortul la festival, zona de camping și parcările fiind afectate cel mai rău, fiind practic inundate. Curtea castelului Banffy a fost și ea umplută de bălți și noroi.

Totuși, mii de oameni s-au strâns la scena principală pentru a-l vedea pe celebrul Dj britanic Fatboy Slim.

În ziua a doua, festivalierii au fost mult mai bine pregătiți de vreme rea și s-au echipat cu pelerine și cizme de cauziuc. Ploaia a însemnat și o oportunitate de afacere pentru bișnițari, care s-au instalat în localitate cu dubele pline de cizme de cauciuc, pe care le vindeau cu prețuri pornind de la 40 de lei.

O altă mare problemă cauzată de ploaie a fost faptul că toată curtea castelului a fost plină de mocirlă, iar în ciuda faptului că precipitațiile s-au oprit, echiparea corespunzătoare era absolut necesară. Într-un final organizatorii au adus pietriș și fân pentru a mai rezolva problema noroiului, însă acestea au fost împrăștiate, în primă fază, doar pe căile de acces.

Cu toate acestea, spectacolele puse în scenă de Netsky și The Glitch Mob au adunat foarte multe pesoane la scena principală, iar mulți dintre ei au rămas până la orele dimineții să simtă muzica, având la dispoziție șase scene cu diverse genuri muzicale.

Sâmbătă a ieșit și soarele, iar numărul persoanelor prezente la Bonțida a crescut, iar headlinerii din acea seară, britanicii de la Rudimental, au făcut un show incendiar. Veniți la festivalul clujean în formulă live, artiștii oferit momente unice participanților, care i-au scandat minute în șir pentru un bis.

Ultima zi a fetivalului Electric Castle a fost și cea cu cei mai mulți participanți, pentru că terenul se uscase în mare parte, dar și din cauza faptului că headilnerii serii era legendara formație Prodigy. Pe scena principală au mai urcat artiști importanți, precum australienii de la The Cat Empire și Sigma.

În ciuda vremii neprielnice, iubitorii de muzică electronică s-au distrat de minune și au participat la concertele artiștilor lor favoriți, arătând, încă odată, că Electric Castle este unul dintre cele mai apreciate festivaluri de muzică din România și nu numai. Spațiul inedit și line-up-ul impresionant de artiști i-a ajutat pe marea majoritate a festivalierilor să treacă cu vederea micile scăpări ale organizatorilor, cum ar fi gestionarea destul de proastă a modului în care se efectuează transportul și timpul destul de mare până când aceștia au rezolvat problema bălților din curtea castelului.

 

Foto: Electric Castle / Facebook



Comentarii Facebook