Dragoș Bucur și Mihai Traistariu critică filmul lui BRomania și Maticiuc: ”Nu se încadrează la categoria film ce fac ei!”


Matei Dima, alias BRomania și Codin Maticiuc au lansat filmul ”Miami Bici 2”, dar sunt deja voci care au pornit criticile. 

Actorul Dragoș Bucur crede că filmele produse de BRomania sunt de o calitate inferioară și îndoielnică.

Zilele trecute, Codin Maticiuc a anunțat că „Miami Bici 2”, film ce-l are pe afiș pe Danny Trejo, a reușit performanța să depășească , în prima săptămână de la lansarea în cinematografe, performanța înregistrată de filmele „Teambuilding” și „Miami Bici 1”, cu 198.324 de spectatori și 1 milion de euro încasări generale. 

Dacă vorbim despre filmul românesc în general, e una. Dacă vorbim de filmul independent, e alta. Dacă vorbim de filmul românesc cu finanțare de la stat, e alta. 

Dacă vorbim de filmele românești care au ieșit în ultimii doi-trei ani, e alta. Vorbim de filmele astea care au făcut bani în ultimul timp, <<Teambulding>>. Pentru ei a fost o afacere care a funcționat foarte bine. 

Au aplicat o rețetă impecabilă din punct de vedere financiar. Am văzut trailerele și secvențe din ele, n-am văzut de la cap la coadă. La un moment dat, după cum știi, s-au iscat destul de multe dezbateri pe tema <<Teambuilding>>.

Tu ești om de televiziune, tu nu trebuie să vezi o emisiune de la cap la coadă ca să-ți dai seama dacă ce se întâmplă acolo e ok din punctul tău de vedere, a unui profesionist în televiziune, te uiți 5 minute și știi. 

Așa e și la mine în film, eu mă uit 10 minute și îmi dau seama despre ce este vorba, dar faptul că filmul nu se ridică la standardele pe care breasla din cinematografie le vrea, la standardele alea, nu înseamnă că filmul nu funcționează din punct de vedere business.

Mi se pare foarte tare că au reușit să ridice ștacheta la un milion de spectatori, păi așa ceva nu visam, înțelegi? 

Dacă vorbim de calitatea filmului, eu închid discuția după 10 secunde, pentru că nu avem ce să discutăm. Nu că nu a fost pe gustul meu. 

Din punct de vedere cinematografic n-am putea să-l încadrez la categoria film”, a spus Dragoș Bucur, în podcastul lui Cătălin Măruță.

Mihai Trăistariu a criticat și el filmele românești.

Nu-mi plac filmele românești, nu mă atrag pentru că se joacă prost și niciodată nu m-am uitat la ele. 

În afară de filmele vechi cu Dem Rădulescu, Draga Olteanu Matei, acelea  îmi mai plac, dar nu mă mai uit nici la ele. 

Dar, filmele noi, astea moderne, telenovele în nici un caz nu-mi plac! Eu am făcut actoria la Constanța și ne-au spus profesorii la cursuri să urmărim totuși filmele de calitate, cu o regie, un scenariu bun, cu actori care joacă bine. 

În filmele astea noi, îi iau pe vloggeri, pe influencerii ăștia sau ce-or mai fi ei, sunt actori de aceștia de umplutură, care nu au nici un talent actoricesc. Îi pun să învețe trei replici pe de rost, nu se face așa! 

Eu pe Netflix nu mă uit decât la documentare și filme străine, atât!”, a declarat Mihai Traistariu, în exclusivitate pentru Click!

Comentarii Facebook