Draga Olteanu Matei, premiul de excelenta la Comedy Cluj


Actrita Draga Olteanu Matei va primi premiul de excelenta la festivalul Comedy Cluj, au anuntat marti, 4 octombrie, organizatorii.

In cinstea marii actrite, la Cluj-Napoca, in perioada 14-23 octombrie vor fi proiectate filmele din seria Chirita.

Sorin Dan, directorul festivalului Comedy Cluj, a declarat ca filmele din cea de-a treia editie vor fi axate pe comedy-drama. "Editie o editie grea pentru ca sunt asteptari mari, dar  este o editie imbunatatita. Vom avea o sectiune speciala decicata scolilor de film din lume. Studentii vor vedea diverse curente de film. in Romania minimalismul a fost bun, a luat premii dar s-a terminat. Sunt noi forme de expresie cinematografica, ai nevoie de relatii, stii cu cine produci un scenariu, astfel de conexiuni se pot porni din facultate deja. Acesta e unul din marile provocari ale festivalului, anul viitor sectiunea dedicata scolilor de film va fi un festival in cadrul festivalului. Vor fi filme noi, premiate la festivaluri internationale si diverse cultural si geografic. Vom avea in competitie filme din Filipine, China, Marea Britanie, Romania, Rusia", a declarat Sorin Dan.

In cadrul festivalului va fi si un Focus Franta si o sectiune dedicata filmelor sarbesti, "Serbian Comedy Drama". "Vom avea si o sectiune Caragiale, cu proiectia unor piese de teatru si filme dupa operele lui Caragiale. O sectiune importanta este cea dedicata Dragei Olteanu Matei, care va primi premiul de excelenta si vor fi proiectate filmele cu Chirita. Vom avea de asemenea o serie comica Monty Pyton si o sectiune dedicata documentarelor", a mai spus directorul festivalului.

Cele 120 de filme vor fi proiectate la cinematografele Florin Piersic, Victoria, Arta, Casa Tranzit si in cafenelele Clausenburg si Art Cafe, dar si intr-o locatie din Turda.

Bugetul intregului eveniment este de doua milioane de lei, iar pretul unui bilet va fi de 9 lei, iar cu tarif redus va fi de 7 lei.

Comentarii Facebook