DR. MENCI explică cum BEI DEŞTEPT: Mănâncă o felie de pâine cu unt înainte sau ceva gras

 

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a explicat că ”îmbătatul” este, de fapt, ”o stare toxică pentru organism, în special pentru creier şi ficat”. 

 

Astfel, atunci cand stim ca vom consuma alcool va trebui sa mancam inainte, de preferinta un aliment gras, solid – spre exemplu, o felie de paine cu unt. Sau, mai bine zis, nu consumati niciodata alcool pe stomacul gol! Un pont: tariile nu trebuie gustate indelung, deoarece alcoolul din acestea trece prin mucoasa bucala direct in sange, ocolind detoxifierea acestuia prin ficat. Astfel, alcoolul ajunge, rapid, direct la celulele nervoase ale creierului, intoxicandu-le si provocand imbatarea rapida, urmata de simptomele caracteristice: greata, voma, dureri de cap, necoordonarea miscarilor”, a scris profesorul pe blogul său.

 

Și tutunul amplifica efectele nocive ale bauturilor alcoolice, suprasolicitand sistemele de detoxifiere ale ficatului. Fumatul creaza hipoxie (lipsa de oxigen) celulara, sensibilizand si mai mult neuronii cerebrali si tesuturile corpului fata de efectele alcoolului.

 

Daca tot va place sa mai beti cate ceva, macar sa o faceti inteligent! Cel mai repede se metabolizeaza alcoolul din bauturile spirtoase (atentie, de calitate!) de tip votca, tequila, whisky, palinca, tuica naturala, ceva mai greu alcoolul din vin alb, vin rosu si mult mai greu cel din lichioruri, bere, cocktail-uri. Deci, sfatul meu este sa nu consumati bauturi alcoolice in care alcoolul este asociat cu zaharuri sau proteine”, a mai scris dr. Menci.

Comentarii Facebook