Descoperire inedită: Visele prezic viitorul relației tale


Potrivit unui nou studiu, visele pot prezice viitorul relațiilor tale. Un exemplu este atunci când visezi că partenerul îți este infidel, acest tip de vise ar putea prevesti eventuale prombleme și în relația ta.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 61 de participanţi cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani care erau implicaţi în relaţii de cuplu de cel puţin 6 luni. Pe o perioadă de două săptămâni, subiecţilor li s-a cerut să ţină un jurnal în care să noteze atât visele, cât şi starea relaţiei.

În urma studiului s-a constatat că visele care implicau gelozii, certuri şi alte comportamente negative legate de relaţia de cuplu, chiar declanşau conflicte între parteneri în zilele ce urmau. Mai mult, visele legate de infidelitate reduceau intimitatea.

Aceste asocieri erau unidirecţionale şi au continuat să fie semnificative chiar şi atunci când au fost luaţi în considerare şi alţi factori precum stilul de ataşament, sănătatea relaţiei şi activitatea din ziua anterioară” au notat autorii studiului.

Mai multe informații pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook