Dejeanul de la Romanii au talent: In 2009 aveam 100 de kg si nu stiam sa scriu si sa citesc in romana!


Raul Sipos, rapperul de 15 ani din Dej, care a uimit juriul de la la Romanii au talent cu debitul verbal, are o poveste interesanta.

Raul a locuit in Dej si Gherla intre anii 1996-2002, iar apoi inca 7 ani in Statele Unite Ale Americii, unde a plecat cu mama lui, dupa divortul parintilor.

 

Raul Sipos la Romanii au talent! Vine din Dej si a cucerit Romania VIDEO

 

"Dupa divortul parintilor mei, s-au inteles ca eu sa-mi incep scoala langa mama in State, asa ca am plecat cu mama in august 2002 si incepand cu luna septembrie am inceput scoala in Bothell Washington, langa Seattle, unde am invatat 6 ani, timp in care m-am adaptat scolii americane, am invatat limba engleza precum si obiceiurile si viata americanilor.

Nu a fost usor deloc, mai ales ca acolo este altfel, dar am reusit sa trec cu bine toate testele scolare, mai mult, pentru eforturile mele am primit diplome in fiecare an pentru invatatura si comportare. In anul 2009, recesiunea inceputa in State a facut ca parintii mei sa decida sa ne intoarcem in Romania, ei incercand o ultima tentativa de impacare, ca sa fim impreuna, incercare care pana la urma nu a reusit, eu am ramas cu tata, iar mama a plecat in Italia", a spus Raul Sipos, citat de protv.ro.

Tanarul locuieste acum la Dej si a reusit sa slabeasca si sa invete sa scrie in limba romana. "Acolo am inceput viata scolara si am adoptat mentalitatea americanilor, de a fi mereu sigur pe tine si mereu sa iti urmezi visul, pentru ca daca chiar vrei ceva, nu astepti pe nimeni sa-ti dea, muncesti tu din greu sa ajungi cineva.

In vara anului 2009 inainte ca eu sa implinesc 13 ani ne-am intors in Romania, dar mie mi-a fost foarte greu pentru ca nu stiam nici sa scriu, nici sa citesc in romana. In plus, cantaream aproape 100 de kg. Cu timpul am reusit insa sa trec peste toate astea si am si slabit 25 de kg", a mai povestit Raul Sipos.

Intrebat unde se simte acasa, in SUA sau in Romania, tanarul rapper alege "Romania! Acolo ma simteam strain in propia mea "casa", acum ma simt ca acasa si cand sunt in vizita, pentru ca ospitalitatea romaneasca nu o gasesti nicaieri... credeti-ma, am cautat".

Comentarii Facebook