De vorbă cu Giovanni Becali: De multe ori nu mai aveam bani de taxi, dar eu şpaga la ospătar o dădeam


Ioan Becali a povestit o parte din viața lui de star de cinema, cu amănunte picante.

Lui Giovanni Becali îi place să fie înconjurat cu multă atenţie, iar pentru asta, toată viaţa a plătit generos. La ospătari, la bucătari, pentru parcare etc.

În podcastul lui Viorel Grigoroiu, Tare de tot, Becali a povestit și cum ţinea ”de şase” la alba-neagra unor ”şmecheraşi din Vâlcea”.

La mine nu există parcare, poate să dea 1.000 de legi… Dacă sunt la 50 de metri, 100 de metri de un hotel, şi sunt hoteluri, slavă, Domnului!, mă duc la hotel în faţă. Pentru că sunt crescut aşa! Sunt crescut de mic cu şpaga asta. A ospătarilor, până şi la bucătari. Eu mă duc la restaurante frumoase şi vine bucătarul ‘Oh, signor Giovanni. Che mangia oggi? …’ Şi la sfârşit ‘ia o şpagă şi dă-i-o ospătarului că pasta a fost superbă.

Aşa am fost crescut de la 17, 18, 19 ani. E greu să te schimbi. N-am avut niciodată nevoie de rezervări, în afară de Londra. În Italia, în Franţa, în Spania, e mai uşor. Că şi ei sunt cam ca noi. Bine că am fetele acolo (n.r. la Londra), ‘tati, rezervăm noi, nu e o problemă’. Eu de multe ori nu mai aveam bani, bani de taxi, dar eu spaga la ospătar o dădeam. O luam pe jos pe Bulevardul Sevastopol (n.r. la Paris) şi apoi până la Gară”, a povestit, foarte mulţumit de sine, Becali.

El și-a adus aminte cum l-a ”ajutat” pe un japonez să piardă peste 3.000 de mărci, la alba neagra.

Aveam bani. Dar mai jucam un blackjack, mai jucam o ruletă şi se duceau banii. De multe ori, ce făceam ziua pierdeam seara. Dimineaţa o luam de la început. Luam cu împrumut ca să am capital, că nu poţi să mergi cu buzunarele goale pe stradă.

Am jucat multe jocuri. De la 12 ani, 13 ani. Barbut, table, rummy, tabinet, poker, toate. Toate! Alba-neagra… Am mai ţinut şi eu de şase la alba-neagra. Ţineam la nişte şmecheraşi din Vâlcea, în Paris, la Frankfurt. Unii foarte şmecheriţi şi la clonarea cărţilor de credit.

Văd un japonez, mă duc şi eu acolo şi mă uit, niciun poliţist … Pun piciorul pe capac şi scot 100 de mărci din buzunar. Şi ăla, tovarăşul meu, îmi zice ‘nu, 200 de mărci’. Şi îl întreb pe japonez? ‘Vrei? Tu o sută, eu o sută’. ‘Da, da!’. Trei mii şi ceva a pierdut japonezul! Eu am mai pus o sută şi m-am lăsat.

Am luat şi parte apoi la ce au mai câştigat ei, stai liniştit. Eram mai la început”, a povestit, printre multe altele, Giovanni Becali la podcastul „Tare de Tot”, realizat de Viorel Grigoroiu.

Comentarii Facebook