Day 15 - Capitala Europeană a Tineretului: Vor fi expuse mii de origami create de tinerii din Cluj

 

Trei instalații artistice, realizate din 15.000 de origami, vor fi expuse în spațiul public pe trei pereți din Cluj-Napoca pentru cea de a doua ediție a proiectului Day 15, parte a programului Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului.

 

Duminică, 15 februarie, de la ora 15:00, va fi finalizată instalația artistică de pe strada Potaissa pentru Day 15 februarie. ”Aproape 30 de comunități locale și nenumărați voluntari s-au implicat în confecționarea celor 15.000 de origami în forma florii de lotus. Duminică vor avea ocazia să își lipească floarea din hârtie pe peretele de pe strada Potaissa, iar dumneavostră veți putea fi parte din comunitatea care a pregătit această ediție Day 15. Celelalte două lucrări se vor găsi pe strada Constanța și în Piața Muzeului”, precizează Răzvan Luca, coordonator Day 15 din cadrul Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului.

 

Instalațiile prezintă imagini, create în totalitate din origami, care comunică mesajele mișcării internaționale ”No Hate Speech” într-un mod creativ și inedit. „No Hate Speech” militează împotriva discriminării de orice fel și a discursului instigator și este tema Day 15 februarie.

 

Day 15 este unul dintre proiectele strategice din cadrul programului Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului.

 

De asemenea, tot în 15 februarie, de la ora 19.00, la CASA TIFF, va fi proiectat filmul ”Valea Plângerii”.

 

Pelicula care a câștigat premiul pentru Cea mai bună imagine într-un film documentar românesc, la Astra Film Festival, în 2013 își propune să reconstituie drumul, locurile şi întâmplările tragice ale Holocaustului romilor, între 1943 şi 1945.

Comentarii Facebook