Dan Negru a erupt după prestația României de la Eurovision: Țopăim în engleză și suntem îmbrăcați fistichiu


”Regele” audiențelor, Dan Negru, critică modul în care a ales România să se prezinte la Eurovision, cu o piesă cu titlu în limba engleză.

Realizatorul tv spune că nu e deranjat de ținuta artistului Theodor Andrei, dar a dat ca exemplu Republica Moldova, care a ales o melodie în limba română și acum e în finală.

Când am lucrat pentru TVR, demult, am prezentat vreo două preselectii Eurovision și asta mă face să mă mai uit la concurs (foto e de atunci).

Anul trecut Moldova a dus în prime-time televiziunilor europene, la Eurovision, o melodie unionistă ”Trenulețul Chișinău-București” cântată în română.  

Noi am țopăit în limba spaniolă. 

Anul ăsta, Moldova a cântat tot în limba romană. Noi am țopăit cu un titlu de melodie englezesc cântată în mare parte în limba engleză. 

Moldova e în finală! Noi țopăim spre casă. 

Nu mă deranjează exagerările, vestimentare sau de altă natură. Unii oameni banali ca să devină intersanți, exagerează. 

Dar mi-e rușine că în al doilea an consecutiv refuzăm mâna întinsă a Moldovei. Moldovenii au avut curajul să spună public Europei că București-Chișinău e totuna. Cântecul lor va rămâne un act de curaj al mesajului politic in muzică. 

Noi le-am răspuns anul ăsta țopăind în engleză și îmbrăcați fistichiu. Toți știm că TVR e goarna guvernului, a puterii politice, oricare ar fi ea. Înseamnă că mesajul puterii politice românești, dat prin TVR la Eurovision, e să țopăim când Moldova ne întinde mâna peste prăpastie!

Nu poți să sari o prăpastie țopăind! 

Trebuie să ai curajul să faci un pas mare!”, a transmis Dan Negru.

Comentarii Facebook