Cvartetul Transilvan si pianistul Mihai Ungureanu sustin un concert, de la ora 19.00, la Toamna Muzicala Clujeana


Pianistul Mihai Ungureanu si cvartetul Transilvan vor sustine un concert astazi, de la ora 19.00, in cadrul Toamnei Muzicale Clujene.

Mihai Ungureanu este invitatul special al cvartetului Transilvan compus din Gabriel Croitoru, vioara I, Nicusor Silaghi, vioara a II-a, Marius Suarasan, viola, si Vasile Jucan, violoncel. Concertul pe care cvartetul il va sustine curprinde lucrari de Fr. Schubert, Cvartetul de coarde nr. 13 in la minor, Rosamunde si R. Schumann, Cvintetul cu pian in Mi bemol major, op. 44.

Pianistul Mihai Ungureanu a absolvit Academia de Muzica din Bucuresti si a concertat pe multe scene din Europa, dar si in SUA, Canada si Asia. Cvartetul Transilvan are o experienta de 20 de ani si s-a "validat" prin concerte in toata lumea.

"Pe langa recitalurile sustinute in tara, ansamblul este invitat la diferite festivaluri in Europa si peste ocean. Datorita indrumarilor oferite de renumitele ansambluri Juilliard, Emerson si The American String Quartet, precum si a intensei activitati artistice desfasurate, acesta a devenit una dintre cele mai reprezentative formatii camerale romanesti, promovand un vast repertoriu", se arata in comunicat.

Concertul sustinut de cvartetul Transilvan si pianistul Mihai Ungureanu va incepe de la ora 19.00 in Sala Studio a Academiei de Muzica "Gheorghe Dima".

Comentarii Facebook