Cursă cu obstacole de zilele Clujului


In data de 25 mai 2013 in Padurea Hoia se va desfășura concursul de alergare ”Fugi cu Donath!”. Evenimentul reprezintă o premieră la nivel naţional, fiind prima cursă de alergare pe un circuit cu obstacole din România.

FUGI CU DONATH! este o cursă de alergare pe un traseu amenajat cu diverse obstacole, însă parcurgerea acestui traseu presupune un efort complex şi necesită o minimă pregătire fizică generală. Evenimentul se adresează sportivilor de orice fel, fie pasionaţi de alergare, crossfit, parkour, free running, escaladă sau alte sporturi.

Lungimea traseului este de cca. 5 km (distanţa aproximativă pe care a alergat Donath până în cetate), iar printre obstacole se găsesc pereţi verticali ce vor trebui escaladaţi cu sau fără ajutorul frânghiilor, alte formaţiuni verticale, plane sau piramidale care vor trebui depăşite, pasaje înguste, ascendente, descendente sau în zig-zag ce vor trebui trecute în alergare, tuneluri joase prin care se va trece târâş, segmente în care se va alerga printre anvelope auto sau alte amenajări; se vor face căţărări pe plase textile sau amenajări similare, se vor trece gropi cu apă ori cu noroi şi multe altele. Toate aceste obstacole sugerează dificultățile întâmpinate de legendarul Donath în alergarea sa spre Cetatea Clujului.

Evenimentul va cuprinde și activități complementare - un poligon de airsoft, unul de paintball, concurs şi expoziţii fotografice precum și cursa Junior, adresată copiilor.

Înscrierile se fac online la adresa: fugicudonath.runsilvania.ro

Comentarii Facebook