Cum sa nu afle seful ca stai pe Facebook! Sase reguli de respectat!

 

Daca Facebook-ul a devenit o "dependenta" si in fiecare dimineata inainte de a va apuca de lucru trebuie sa va verificati peretele, atunci ar fi bine sa respectati cateva reguli pentru a nu va pierde job-ul.

 

In lume s-au inregistrat mai multe cazuri de angajati care si-au pierdut slujba, dupa ce sefii au constatat ca au postat anumite mesaje pe Facebook sau ca pierd prea mult timp pe reteua de socializare.


Potrivit Evz.ro, de curand, o grecoaica a pierdut procesul pe care l-a intentat impotriva companiei la care lucra si care a concediat-o fara nicio compensatie, pe motiv ca petrecea prea mult timp pe retelele sociale la job.

 

Iata asadar sase solutii ca sefii sa nu afle ca la locul de munca accesati si Facebook si de a nu va pierde, astfel, slujba din cauza retelei de socializare:

 

1.  In primul rand, "blocheaza"-ti profilul. In acest fel, doar prietenii vor putea vedea  activitatea ta pe Facebook. Astfel, ai tot controlul asupra persoanelor care iti urmaresc activitatea, acestea fiind doar cele pe care le ai in lista de prieteni.

 

2. Aduna colegii pe care ii ai in lista de prieteni intr-un singur grup caruia sa-i restrictionezi accesul la contul tau. Asa vei putea posta tot ce doresti, iar colegii tai nu vor afla ce faci.


3. Daca vrei totusi sa tii legatura si cu colegii pe Facebook, creeaza-ti un alt profil, mai personal, unde comunici doar cu prietenii si persoanele apropiate.


4. Daca vrei ca departamentul IT sa nu stie ca ai accesat aceasta pagina acceseaza site-urile proxy, prin intermediul carora poti intra pe reteaua de socializare fara sa lasi urme in calculator. Printre cele mai frecvent utilizate site-uri de acest gen sunt facebookoxy.com si faceoxy.com.

5. Eventual, foloseste Smartphone-ul conectat la internet, si nu calculatorul de la birou.



6. Atentie mare ce postezi!!!!! Parerile negative despre job spune-le mai bine prietenilor, la o bere.

 

Cel mai bine este , insa, sa stai pe Facebook in afara programului, iar daca ai ceva negativ de spus, nu o face pe Facebook!

Comentarii Facebook