Miercuri 24 Aprilie

Cum să alegeți cămașa elegantă potrivită


Așadar, vreți să vă cumpărați o cămașă elegantă nouă, dar nu aveți nicio idee de unde să începeți. Nu-ți face griji! În acest articol, vom detalia toate aspectele cele mai importante ale accesoriului clasic pentru bărbați.

Fără să mai lungim vorba, haideți să ne scufundăm în ghidul nostru pentru alegerea cămășii potrivite.

Măsurători

Înainte de a vă gândi măcar să vă gândiți să cumpărați o nouă cămașă elegantă, trebuie să vă luați măsurile. Le puteți face fie la un croitor, fie cu un prieten în intimitatea casei dumneavoastră, dar este important să fie precise. În special, veți dori să obțineți măsurători pentru gât, piept, brațe și talie. Deși măsurarea este destul de intuitivă, iată câteva sfaturi pentru a obține cele mai precise cifre.

  • Gât: Înfășurați banda de măsurare în jurul bazei gâtului, chiar acolo unde acesta se întâlnește cu umărul. Dacă doriți un guler strâmt, înregistrați numărul așa cum este. Cu toate acestea, dacă preferați un guler mai larg, puneți un deget sub bandă și apoi înregistrați.
  • Piept: Luați această măsurătoare chiar sub subsuori. Asigurați-vă că înconjurați cea mai largă parte a pieptului și a omoplaților fără a strânge prea tare banda.
  • Brațele: Identificați centrul părții din spate a gâtului și măsurați din acel punct până la capătul umărului, în partea de sus a brațului. Măsurați apoi de la umăr până la osul încheieturii mâinii, îndoind ușor brațul pentru a lăsa un pic de spațiu de manevră. Adunați cele două numere și gata, gata, aveți lungimea mânecii.
  • Talie: Înconjurați banda în jurul taliei, care ar trebui să fie cam pe unde se află buricul dumneavoastră. Ca și în cazul măsurătorii gâtului, puneți un deget sub bandă dacă doriți o croială mai lejeră.

Croială

Odată ce știți de ce mărime aveți nevoie, este timpul să vă gândiți la mărime. La fel ca în cazul oricărui alt articol de îmbrăcăminte, doriți o cămașă care să vă permită o gamă largă de mișcări, dar care, de asemenea, să vă pună în evidență corpul. Poate fi un echilibru dificil de atins.

  • Croială subțire: Dacă aveți un trunchi subțire, poate doriți să luați în considerare o cămașă slim fit. Aici, structura este un pic mai strânsă, fără prea multă elasticitate în talie, așa că ar putea fi perfectă pentru bărbații care de obicei se simt ca și cum ar înota în cămășile cu nasturi. Cei cu o constituție mai înaltă sau mai musculoasă ar trebui să se ferească de această croială.
  • Croială normală: O croială normală este cea mai tradițională dintre toate. Se așează ușor larg pe corp, dar nu este atât de relaxat încât să nu arate bine atunci când este băgat în pantaloni. Majoritatea bărbaților se vor descurca bine cu acest stil de cămașă, dar veți dori totuși să lăsați ca măsurile dvs. unice să vă influențeze decizia de cumpărare.
  • Croială lejeră: Acest stil de cămașă este cel mai potrivit pentru întâlniri ocazionale. Deși ar trebui să se simtă relaxată la nivelul taliei, pieptului și brațelor, trebuie să fie în concordanță cu măsurile dvs.. Acestea fiind spuse, găurile pentru brațe ar trebui să ajungă chiar la nivelul umerilor, tivul ar trebui să se situeze chiar deasupra jumătății coapsei, iar gulerul ar trebui să fie la unul sau două degete de gât.

Material

Un alt aspect important de luat în considerare? Tipul de țesătură folosit pentru confecționarea cămășii! Deși, din punct de vedere tehnic, puteți alege orice material vă place cel mai mult, vă recomandăm să stați departe de fibrele sintetice sau artificiale (cum ar fi, de exemplu, poliesterul sau raionul). În schimb, optați pentru ceva mai natural pentru a favoriza o mai bună respirabilitate și reglarea temperaturii. Unele dintre țesăturile noastre preferate includ:

  • Bumbac fin: Respirabil, crocant și ușor, bumbacul fin este un material versatil care face o cămașă elegantă excelentă. Perfecte singure sau asociate cu un sacou de costum, cămășile de bumbac sunt garantate să vă facă să vă simțiți bine și elegant.
  • In: Dacă locuiți într-un climat cald sau doriți ceva mai casual, inul este o altă opțiune fantastică. Această țesătură complet naturală este extrem de răcoroasă și este excelentă la îndepărtarea umezelii de pe corp. Cu toate acestea, are o senzație mai relaxată și o textură aspră distinctivă care s-ar putea să nu fie pe placul tuturor.
  • Oxford: O alegere solidă pentru un look mai casual, o cămașă oxford este puțin mai groasă decât una din bumbac fin, ceea ce o face o alegere bună pentru ocazii în aer liber. Dacă durabilitatea și funcționalitatea sunt prioritare pe lista dvs. de priorități, aceasta ar putea fi țesătura potrivită pentru dvs.

Comentarii Facebook