Duminica 5 Februarie

Cum s-a ales actrița Lia Bugnar cu dosar penal după o căzătură cu bicicleta: „Glumiți? Îmi faceți dosar că m-am vătămat pe mine corporal?”


Regizoarea, dramaturga și actrița Lia Bugnar povestește cum a căzut de pe bicicletă. Un accident banal, dar care pare să fi provocat urmări mai grave decât rănile căpătate la întâlnirea cu asfaltul: un dosar penal pentru vătămare corporală, de fapt unul pentru autovătămare.

Nu că asta trebuie să v-o povestesc, să nu râd singură. Azi când mă întorceam de la sport am căzut de pe bicicletă. Nu mai contează cum s-a întâmplat, esența e că singură, nederanjată de nimeni, pe o stradă pustie, am căzut ca pleașca și mi-am spart barba”, își începe actrița relatarea despre incidentul de astăzi, marți, 1 noiembrie. 

În stilu-mi complet neipohondru am venit acasă și am stat o vreme sperând că se vindecă văzând cu ochii. Nu s-a-ntâmplat, tot curgea sânge, practic, arătăm bine pentru chestia cu halouinu, doar că eram un pic în contratimp. Bref, mă duc la urgență să-mi coasă barbă. Acolo tre să te duci la un chioșculeț în stradă să scrie o doamnă ce-ai pățit și abia dup-aia intri în spital la urgențe minore (cazu meu)”, a continuat Lia Bugnar.

„Zice că e accident rutier, trebuie să chemăm poliţia. Eu eram singură pe trotuar”

Ulterior, vedeta a povestit discuția dintre ea și medicul care venise inițial să vadă ce s-a întâmplat „Prima poticnire a venit cu doamna. Zice ce-aveţi acolo? Că eu stăteam cu un şervet la barbă să nu-mi mai pătez şi hainele dacă tot îmi distrusesem fața. Dau servetu la o parte şi zic mi-am belit barbă. Zice cum? Am căzut de pe bicicletă, zic. A! Zice, accident rutier! Nu, doamnă, eram singură pe stradă, pe trotuar, nimeni în jur şi am căzut de pe bicicletă. Zice e accident rutier, trebuie să chemăm poliţia. Zic bine, atunci am căzut pe scări. Zice n-aţi căzut. Aţi căzut de pe bicicletă. Cum s-a-ntâmplat! Zic doamnă!, dumneavoastră sunteţi aici să mă ajutaţi să-mi cos barba, nu să faceţi reconstituirea căzăturii mele, chiar nu puteţi să vă vedeţi de treabă? Pleacă doamna cu foaia în adâncu chioşcului, închide şi-o uşa după ea şi vine înapoi şi-mi dă foaia, îmi zice un să merg”.

lia bugnar 1.jpg

„Domnule, glumiţi? Îmi faceţi dosar că m-am vătămat pe mine corporal?”

La puțin timp, actrița a fost sunată de un agent de poliție: „Răspund, un domn poliţist, nu-i dau numele, deşi l-am notat, care-mi zice că mă sună în legătură cu accidentu rutier de astăzi. Îi zic că n-a fost, că eram eu păluga care-am căzut în barbă de pe bicicletă. Pe trotuar. Zice n-aveţi voie cu bicicleta pe trotuar, decât dacă e bandă pentru biciclete. Zic era banda. Zice unde? Zic pe Kogălniceanu. Zice ce număr? Zic 49. Zice au mai fost alte autovehicule implicate? Domnule, eram pe trotuar. Nimeni pe stradă. Am căzut în barbă, ce vreţi de la mine? Zice bine, o să întocmim un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi vă sunăm peste trei luni. Zic, domnule, glumiţi? Îmi faceţi dosar că m-am vătămat pe mine corporal? Zice aşa e procedura”, a mai povestit aceasta. 

„O să ajung să mă dau în judecată, să-mi plătesc despăgubiri, să mă bag la închisoare eu pe mine?!”

Răspunsul polițistului a făcut-o pe actriță să râdă și să-și pună o sumedenie de întrebări legate de felul în care procedează poliția din România: „Vă sunăm peste trei luni, cât durează să rezolvăm dosaru. Zic, domne, o să ajung să mă dau în judecată, să-mi plătesc despăgubiri, să mă bag la închisoare eu pe mine că m-am vătămat corporal din culpă?! (…) Deja râdeam că proastă şi omu a închis. Eu atâta vreau să vă zic, dacă peste trei luni nu mai auziţi nimic de mine, înseamnă că am luat-o pe pantă cu scrisu din temniţă să-mi micşorez pedeapsa”, își încheie povestea actrița. „Nici nu i-am mai zis că mi-am julit și genunchii, că mă săltau direct”, a adăugat la final actrița.

Sursa foto: Facebook - Lia Bugnar

Comentarii Facebook