Cristian Mungiu este nominalizat la premiile Academiei de Film Europene 2012

 

Regizorul român Cristian Mungiu a fost nominalizat la premiile decernate de Academia de Film Europeană (EFA) pe anul 2012, cu filmul ”După dealuri”.

 

Nominalizările au fost anunţate la Festivalul Filmului European de la Sevilla, în cursul zilei de sâmbătă. Premiile EFA 2012 vor avea loc pe 1 decembrie, în Malta.

 

Cristian Mungiu a fost nominalizat la categoria ”cel mai bun scenariu” cu filmul său "După dealuri" și va concura cu Michael Haneke ("Amour"), Tobias Lindholm şi Thomas Vinterberg ("Jagten/ The Hunt"), Olivier Nakache şi Eric Toledano ("Invincibilii/ Intouchables") şi Roman Polanski şi Yasmina Reza ("Doamne... ce măcel!/ Carnage").

 

Filmul ”După dealuri” a fost premiat pentru scenariu la Festivalul de la Cannes 2012, în timp ce Cristina Flutur şi Cosmina Stratan au primit, ex-aequo, premiul pentru interpretare.

 

”După dealuri” spune povestea a două fete, Alina (Cristina Flutur) şi Voichiţa (Cosmina Stratan), care au crescut împreună la orfelinat şi s-au regăsit apoi într-o mănăstire izolată din România. Prima vrea să plece în Germania și vrea ca Voichiţa să vină cu ea. Voichiţa este ataşată profund de viaţa de la mănăstire. Atunci când Alina îl înfruntă pe preot, tânăra este dusă la spital, iar persoanele care o îngrijesc încep să creadă că este posedată de diavol.

Comentarii Facebook