Marti 26 Ianuarie

Copiii sunt chemați să scrie piese de teatru despre schimbările aduse de pandemia COVID 19


MiniREACTOR lansează apelul de înscriere pentru MiniTEXTE. Cuvinte de copii, un proiect cofinanțat de AFCN care transformă piese foarte scurte create de copii în episoade de teatru filmat.

Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, din întreaga țară, care își doresc să scrie. În cazul copiilor care încă nu știu să scrie sau au dificultăți în această privință, părinții, bunicii, frații mai mari sau tutorii lor îi pot ajuta în ceea ce privește redactarea.

Tema abordată de mini textele de teatru trebuie să fie „schimbări neașteptate” și încurajează copiii să surprindă într-un mod creativ realitatea contemporană și schimbările prin care trecem. Scopul este de a explora în mod indirect modul în care copiii au resimțit această perioadă atipică din viețile lor, cauzată de pandemia de coronavirus.

Se caută mini texte de teatru, scrise în maxim trei personaje, cu o lungime de 2-4 pagini, a căror replică finală să fie „Cine s-ar fi putut gândi că…”. Un ghid de scriere dramatică pentru cei interesați se poate accesa pe site-ul www.reactor-cluj.com, la secțiunea Noutăți.

Vor fi selectate 12 mini texte care vor fi transformate în episoade de teatru, filmate și difuzate în mediul online. Autorii selectați vor primi premii de participare constând în vouchere pentru librăria Bookstory din Cluj-Napoca (www.bookstory.ro).

Înscrierile se fac până la 28 august 2020, la adresa : minireactor@gmail.com

Dosarele de înscriere trebuie să conțină: o scurtă prezentare a autorului (nume, vârstă, oraș, număr de telefon de contact și orice altceva considerați că e important de transmis) un text dramatic care să conțină dialog, cu o lungime de 2-4 pagini

Rezultatele selecției vor fi anunțate în 1 septembrie 2020 pe pagina de Facebook și pe site-ul Reactor (www.reactor-cluj.com).

.

Comentarii Facebook