Copiii pot deveni critici de film la TIFF 2011

Organizatorii Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) anunta lansarea unui concurs destinat elevilor clujeni in cadrul celei de-a treia editii a programului EducaTIFF.

 

In perioada 21 mai-12 iunie se va desfasura o competiei locala, la care pot participa elevii de clasele II-XII, numita Tineri critici de film din judetul Cluj.

 

"Competitia invita copiii si tinerii sa isi exprime critic punctele de vedere despre filmele vizionate, printr-o formula consacrata – cronica de film si se va desfasura in doua etape: selectia nominalizatilor – 21-29 mai, respectiv desemnarea castigatorilor – 30 mai - 11 iunie", anunta organizatorii.

 

Criticile scrise de cei mai talentati trei elevi clujeni vor fi publicate in AperiTIFF, ziarul festivalului. Profesorii care vor inscrie in competitie cel putin 20 de elevi vor primi din partea organizatorilor certificate de merit.

 

Filmele din programul EducaTIFF, care sunt supuse analizei tinerilor critici, au fost atent selectionate, pe grupe de varstă, majoritatea fiind recompensate cu premii pe plan international. Printre acestea se numara Persepolis sau Eu sunt Kalam.

Comentarii Facebook