Concert de gipsy jazz la Cluj, in cadrul International Romani Art Festival

Doua trupe, una din Germania si una din Ungaria, vor canta gipsy jazz sambata, 18 iunie, in cadrul International Romani Art Festival.

 

"Jazz manouche-ul reprezentat la cel mai inalt nivel la International Romani Art Festival. Corzile sfaraie, ritmul tine pasul vioi, iar parfumul trecutului iti merge direct la inima. Seara de sambata, 18 iunie, a festivalului iti aduce o portie dubla de gypsy jazz cu Danube’s Banks (Germania) si Harmonia Garden (Ungaria)", anunta organizatorii intr-un comunicat de presa.

 

Danube’s Banks este un proiect inceput in 2008 de patru prieteni care au pornit in concerte de-a lungul Dunarii. Trupa este formata acum din sase artisti si a lansat doua albume. "Credinciosi eroului lor, Django Reinhardt, trupa recreaza pe scena o adevarata atmosfera a anilor ’30 de la tinuta vestimentara pana la atitudine", mai spun organizatorii festivalului.

 

Muzica celor de la Harmonia Garden inglobeaza cu succes in sunetul vioi al jazz manouch-ului armonii traditionale tipice Europei central. "Meritul trupei a fost recent recunoscut de statul maghiar, artistilor fiindu-le decernat de catre primul ministru al Ungariei premiul I pentru modernizarea sunetului cantecelor folk maghiare si popularizarea traditiei", arata organizatorii festivalului in comunicat.

 

A cincea editie a festivalului se desfasoara intre 16 si 19 iunie la Cluj.

Comentarii Facebook