Cluj Blues Fest 2019, vineri, 15 noiembrie, la Cinema Florin Piersic! În deschidere, cea mai tânără trupă de blues din Transilvania, Green Onions


A mai rămas o singură zi până ne vom reîntâlni cu blues-ul de cea mai bună calitate la Cluj-Napoca. Ediția cu numărul cinci a Cluj Blues Fest va avea loc vineri seara, 15 noiembrie, la Cinematograful ”Florin Piersic”.

Artiștii care vor concerta la această ediție a festivalului Cluj Blues Fest vin din Serbia, Marea Britanie și România.

GREEN ONIONS – ROMÂNIA

Recunoscută drept ”cea mai tânără trupă de blues din Transilvania”, trupa GREEN ONIONS a fost înființată în 2018 de patru tineri talentați și pasionați ai acestui stil muzical: Vlad Mocănescu (solist vocal), Marco Baciu (chitară ritmică), Petru Covrig (tobe și percuție) și Vasile Dincă (chitară bas).

Sub deviza ”The Blues is still young…” (Blues-ul e încă tânăr), artiștii de la GREEN ONIONS vor deschide ediția de anul acesta a Cluj Blues Fest și ne vor energiza cu ritmurile lor, ducându-ne cu gândul la o versiune tânără, locală, a celor de la Blues Brothers.

THE GAMBLERS - SERBIA

Amatorii de muzică bună vor vibra pe ritmurile celor de la The Gamblers, un mix de rhythm and blues cu influențe de soul și swing. Formația activează de 30 de ani pe scenele balcanice de blues și este originară din orașul Sremksa Mitrovita, Serbia. Trupa de funk și soul este formată din: Marin Balenović (voce și chitară), Aleksandar Stanulović Stanley (chitară și voce), Željko Bacalo (chitară bas), Goran Nedić Nele (saxofon), Aleksandar Maksimović (claviatură), Zlatko Sakulski și Borko Voljanek (tobe).

Muzica sârbilor de la The Gamblers ne amintește de așa-numitele „juke joints” și de originile muzicii blues, dar într-o interpretare modernă și jovială.

KYLA BROX BAND (MAREA BRITANIE)

Câștigătoarea ediției de anul acesta a competiției European Blues Challenge Azore 2019 și reprezentantă a Marii Britanii în 2019 International Blues Challenge, Kyla Brox revine în România în cadrul Cluj Blues Fest împreună cu trupa sa: Danny Blomeley (chitară bas), Mark Warburton (tobe) și Paul Farr (chitară).

Kyla are blues-ul în sânge, începând să cânte de la o vârstă fragedă alături de trupa tatălui său, Victor Brox. Vocea sa este delicată, dar hotărâtă, emotivă și puternică deopotrivă și ne va purta prin cele mai intense experiențe care i-au inspirat cântecele. Talentul înnăscut, precum și pasiunea și profunzimea cu care cântă o legitimează ca una din cele mai bune interprete de blues din generația sa. 

Cei care nu şi-au achiziţionat încă un bilet la ediţia a 5-a Cluj Blues Fest o pot face online la prețul de 79 RON, accesând acest link: https://bit.ly/2krHBk2. Vineri, în ziua evenimentului, prețul unui bilet va fi de 99 RON și va putea fi achiziționat de la casieria cinematografului.

Cluj Blues Fest este organizat de Asociaţia Clujul Cultural şi este susţinut de NTT DATA ROMANIA, FORTECH, COSMOPOLIT | BERE A LA CLUJ, AXON SOFT, Fast Print, Academia de Fotbal Viitorul Cluj, Samsara Food House şi River Park Hotel.

Parteneri media: EBS Radio, Stiri de Cluj, Caţavencii, Clujul Cultural, Transilvania Reporter, SINTEZA, eClujeanul, clujescu, Cluj Travel

Comentarii Facebook