Cele mai proaste motive pentru a te căsători


Asa cum exista motive bune pentru care merita sa te casatoresti, exista si motive proaste pentru care unele persoane sunt dispune sa-si puna pirostriile. Este mai bine sa le stii decat sa cazi in plasa lor!

Nu exista niciun dubiu ca o casnicie te schimba – fie scoate in evidenta tot ce este mai bun din voi doi, fie potenteaza tot ce este mai rau si atrage dupa sine nefericire. Cu alte cuvinte, o casnicie te poate ridica sau te poate darama, insa niciodata nu le lasa la fel. Din acest motiv „marele pas” nu trebuie facut din motive gresite.

Cu toate acestea, sunt multe cazuri in care casatoriile au loc tocmai din cauze gresite, motiv pentru care euforia de moment, de la inceput, dispare la foarte scurt timp dupa incheierea petrecerii de nunta.

Principalele motive gresite pentru care oamenii se casatoresc tin de presiunile sociale si familiale, care parca ne programeaza sa facem „marele pas” pentru ca trebuie, pentru ca a venit momentul, pentru ca toti l-au facut si asa mai departe.

8. Este un baiat bun/ o fata buna – doar pentru ca toate persoanele din jurul vostru iti considera partenerul „un om bun” nu inseamna ca vei avea parte de liniste si caldura in relatia de casnicie. Totodata, toti oamenii care sustin ca partenerul tau este „un baiat bun” nu o sa il aiba ca sot tot restul vietii, ci tu, ca femeie. Astfel ca este indicat sa nu pleci urechea cuvintele „este un baiat bun” sau „o fata buna”.

7. Sunteti impreuna de mult timp – intr-adevar, este mai bine sa-ti pui pirostriile cu cineva pe care il cunosti de o buna bucata de vreme, dar doar pentru ca sunteti impreuna „de-o vesnicie” nu este un motiv suficient de bun pentru casatorie. Mai mult de atat, daca experienta amoroasa si sexuala este prea putin dezvoltata, el sau ea fiind singura persoana care ti-a fost alaturi de ani de zile, inca din adolescenta, este un motiv in plus sa nu te casatoresti. Toate perioadele din viata au trairile si experientele lor. Daca nu faci la 23 de ani ceea ce trebuie sa faci la 23 de ani, ar putea sa ti se trezeasca curiozitatea la 35 de ani, cand vei avea deja verigheta pe deget, iar juramintele depuse in fata celuilalt nu permit „scapari” de 23 de ani.

6. Toti prietenii tai au facut-o – si ce daca toti prietenii sau toate prietenele tale sunt deja casatoriti sau casatorie? Da, pot trai momente confuze cand tu incerci sa iesi in oras cu prietenii si fiecare te refuza pentru ca ba trebuie sa mearga la soacra, ba se vad cu nasii, ba este ziua matusii X. Tine minte un lucru: o casnicie nu te aduce in rand cu lumea! Nu asta este menirea ei!

5. Vrei sa-ti multumesti parintii – unele persoane cedeaza presiunii parintesti cu privire la casatorie. Ce-i drept, nu este vorba de o presiune de cateva luni, ci de cativa ani in care ai auzit atat de des intrebarea „Tu cand te mariti?” sau „Nu crezi ca este cazul sa te insori?!” incat ai ajuns sa crezi chiar tu ca ar cam trebui sa te supui traditiei. Cu toate acestea, traditia nu o sa iti tina de cald si nu o sa iti aduca armonie in relatia cu sotul sau sotia, iar mama sau tata nu vor fi cei care ii vor vedea fata cand se trezeste de dimineata, „tot restul vietii” sau pana la divort.

Continuarea pe Lyla.ro

Comentarii Facebook