Cele mai ieftine orașe de vizitat din Europa. Clujul, pe locul 21


Pentru iubitorii de călătorii care nu au un buget foarte mare, Numbeo, cea mai mare bază de date online cu privire la costurile de călătorie în întreaga lume, realizează anual un top al celor mai ieftine orașe pe care le poți vizita.

De doi ani, Numbeo realizează patru clasamente ale orașelor, în funcție de prețurile hotelurilor ieftine și medii și de costurile pe care trebuie să le suporte zilnic un turist cu buget mediu și unul cu buget minim (așa numitul „backpacker”, călător cu rucsacul în spate).

Cele patru clasamente sunt stabilite în baza unui indice calculat în raport cu orașul New York, oraș care reprezintă 100%. În plus, pentru majoritatea orașelor, sunt oferite și costurile unei zile de călătorie la segmentul mediu și backpacker.

Concret, calcularea indicelui de cost al călătoriei backpacking ține cont de prețurile din orașele vizate, în comparație cu aceleași prețuri în New York. Prețurile luate în considerare sunt:

Costul minim al unei nopți la un hotel de o stea sau două
O masă la MacDonalds sau un fast-food similar
O masă la un restaurant ieftin
O sticlă de Coca-Cola sau Pepsi
O sticlă de apă
O bere
Patru bilete de o călătorie cu mijloacele de transport public
Luând în calcul toate aceste prețuri, orașul Cluj-Napoca se situează pe locul 51 din 166 de orașe evaluate, unde locul 1 este cel mai ieftin oraș pentru backpackeri (Cebu, Filipine) , iar locul 166, cel mai scump (Ashdod, Israel).


Citeste mai multe pe cluj.travel

Comentarii Facebook