Cele mai amuzante nume de străzi din Cluj-Napoca: de la nume de scule, la alimente si urări de bine, Clujul are de toate !

În Cluj-Napoca, chiar și o simplă plimbare pe străzile orașului poate deveni o adevărată aventură lingvistică. Cu nume care te fac să zâmbești și să te gândești la cele mai neașteptate lucruri, străzile orașului nostru se remarcă printr-o creativitate debordantă.

Să începem cu Strada Ciocanului, un nume ce pare să aducă la viață imaginea unui fierar din vremuri demult apuse, în timp ce pe Strada Cepei, poate îți vei aminti de toate rețetele tradiționale românești, în care ceapa joacă un rol esențial Iar dacă ai nevoie de un zâmbet dimineața, Strada Buna Ziua este locul perfect pentru a începe ziua cu o notă pozitivă și prietenoasă.

Dacă ești în căutarea unei lecții de geometrie aplicată, ai noroc! Străzile cu nume geometrice sunt un adevărat labirint amuzant. Daca Strada Cotită te poate inșela, pentru că in ciuda numelui e doar o linie dreaptă , Strada Strâmbă te duce pe un drum mai puțin drept, iar Strada Scurtă, pe care abia o găsești pe harta, îți oferă călătorii rapide. Pe Strada Șerpuitoare, vei experimenta întorsături și cotituri la fiecare pas, perfectă pentru cei care adoră aventura.

Nu știm cat de fericiți sunt clujenii care locuiesc pe Strada Fericirii, dar știm că pe Strada Dorului există un cabinet de psihologie pentru cei afectați de experiențe prea emoționale. 

În caz ca ai avut succes în afaceri și vrei să te muți intr-o zonă de oameni prosperi, mare atenție ! Strada Banilor nu se află in Andrei Mureșanu sau Făget, cum poate te-ai gândit, ci în Mărăști, imediat lângă Kaufland. Iar strada Carierei probabil nu are legatură cu dezvoltarea profesională ci cu vreo fostă exploatare de piatră.

Strada Liniștei ar fi trebuit să fie refugiul ideal pentru cei care caută pace și serenitate. Imaginează-ți o plimbare relaxantă, fără zgomot, doar sunetele naturii și propriile tale gânduri. Insă, din păcate, se află in Someșeni, nu departe de Aeroport, chiar sub culoarul de decolare al avioanelor.

Nu putem să uităm de Taietura Turcului, un nume care, deși poate părea înspăimântător, ascunde o poveste fascinantă din vremuri trecute, invitându-te să descoperi legenda din spatele denumirii.

În Colonia Valea Caldă, te vei simți ca într-o oază, departe de agitația orașului, înconjurat de natură și liniște. Iar pe Strada Verde și Paradisul Verde, verdele omniprezent te va face să te simți într-un colț de rai urban.

Cluj-Napoca este plin de străzi cu nume care te fac să te oprești și să te gândești. Aleea Muzicii și Strada Melodiei îți aduc în minte note muzicale, iar Aleea Ursului și Strada Căprioarei te transportă direct în mijlocul naturii.

Pentru cei care iubesc aventura, Strada În Jurul Lacului și Strada Între Lacuri sunt destinații perfecte, oferindu-ți ocazia să explorezi peisaje acvatice. Strada Laterala te duce pe o cale secundară, iar Strada Spinoasa te avertizează să fii atent la fiecare pas.

Totuși , se pare că și imaginația edililor Clujului a ajuns la final pe străzile Bărc I, Bărc II si Bărc III, dar să nu ne întristăm, orașul se exinde și vom avea parte de noi nume interesante pentru străzile care vor apărea.

Comentarii Facebook