Duminica 5 Februarie

Ce spune Smiley despre noua lui melodie ”Aprinde scanteia”

 

Melodia “Aprinde scanteia”, lansată de Smiley și Dorian, se vrea a fi piesa-manifest a tinerei generații. 

 

La o saptamana dupa lansarea primului single din acest an, ”Aprinde scanteia”, Smiley a primit sute de mesaje de la oameni care s-au regasit in versurile cantecului: ”Cu totii avem nevoie de incurajari, in conditiile in care totul in jurul nostru pare construit dupa reguli pe care nu le intelegem. Noi credem ca nimic nu este imposibil. Am lucrat cu Dorian la aceasta piesa si am facut-o pentru noi insine, gandindu-ne la lupta pe care o ducem zi de zi ca sa facem ceea ce ne place. Traim niste ani in care totul se schimba, tehnologia ne-a acaparat vietile, nu stim exact care e drumul pe care sa o luam, in jurul nostru se intampla lucruri a caror valoare nu o intelegem exact”, povesteste Smiley.

 

Smiley lanseaza prima piesa din acest an, un featuring cu Dorian, si el artist HaHaHa Production, despre care Smiley spune ca e un ”scriitor foarte talentat, alaturi de care am scris multe piese”. Pentru “Aprinde scanteia”, Smiley si Dorian au lucrat cu producatorii Serban Cazan si Roland Kiss.

 

”Aprinde scanteia” este o declaratie pentru iesirea din tipare, un indemn pentru generatiile de tineri sa lupte pentru idealurile lor, pentru pastrarea libertatii de a fi si de a alege. Piesa a fost gata in trei zile, iar artistul a hotarat sa o si lanseze, fara sa stea pe ganduri: “Cred ca este piesa pe care am scris-o cu cea mai mare usurinta pentru ca simteam de mult timp sa spun aceste lucruri. I-am dat drumul pe YouTube si imediat au urmat reactii de la oameni care s-au regasit in versuri. Fara niciun efort sau artificiu de promovare, piesa a ajuns la cine trebuia sa ajunga. Eu cred in puterea muzicii si stiu ca aceasta piesa va merge mai departe”, completeaza Smiley.

 

Cu o luna inainte de a incepe primul turneu national #Confesiune, Smiley face acest statement muzical actual: “Romania trece de ceva timp printr-o perioada tulbure, iar eu imi doresc sa cant despre ceea ce traim astazi. Dorian si cu mine am simtit ca trebuie sa spunem ca exista speranta, ca trebuie sa ne ascultam vocea interioara, ca unii romani au reusit pentru ca au crezut in ei insisi si pentru ca au luptat pentru visurile lor”.

 

Piesa este produsa in studiourile HaHaHa Production si lansata alaturi de Cat Music.

 

Dupa concertul de pe 2 iunie, de la Arenele Romane, Smiley incepe un turneu national care va aduna peste 20.000 de oameni in toata tara. Turneul #Confesiune va incepe pe 29 octombrie, la Galati si va continua pe 30 octombrie 2018 la Iași la Sala Sporturilor, 31 octombrie 2018 la Bacău, la Teatrul de vara “Radu Beligan”, 5 noiembrie 2018 la Brașov, la Sala Sporturilor, 7 noiembrie 2018, la Cluj Napoca la Sala Polivalentă, 12 noiembrie 2018, la Pitești la Casa de Cultură a Sindicatelor, 13 Noiembrie 2018 la Craiova la Sala Polivalentă, 14 Noiembrie 2018 la Târgu Jiu in Sala Sporturilor, 15 Noiembrie 2018 la Timisoara, in Sala Sporturilor “Olimpia” si se incheie pe 18 noiembrie 2018, la Constanta, la Casa de Cultura a Sindicatelor.

Comentarii Facebook