Ce evenimente culturale atrag cei mai mulți străini în România. TIFF-ul este în top



Evenimentele culturale organizate în România au devenit cu timpul cunoscute și pe plan internațional, fapt pentru care atrac mulți turiști în țară.

Dintre evenimentele culturale româneşti care atrag un număr important de turiști străini fac parte Bienala de la București (25 mai – 22 iulie), Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF (29 mai – 7 iunie), Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu - FITS (12-21 iunie), precum și Festivalul international „George Enescu”, care urmează să se deruleze, anul acesta, în perioada 30 august – 20 septembrie, arată un studiu realizat de Tripsta, potrivit realitatea.net.

Turiștii străini și-au rezervat zborurile către Cluj Napoca cu 41 de zile înaintea plecării spre festivalul TIFF, pentru sejururi medii cu durata de cinci zile. Grecii (14%) au știut cu 65 de zile în avans că vor participa la TIFF, moment în care și-au rezervat și zborurile pentru călătorii cu durata medie de 10 zile la Cluj.

Pe de altă parte, românii au reprezentat 14% din numărul total de turiști care au mers la Cluj pentru a participa la TIFF, rezervându-și cu 12 zile în avans pentru a petrece în medie 3 zile la festival.

Cei mai mulți turiști străini car au venit la TIFF au fost suedezi (58%) – care au efectuat deplasări cu durata de patru zile, rezervându-și zborurile cu 45 de zile în avans – dar și greci și portughezi (14% fiecare).

Comentarii Facebook