Duminica 28 Aprilie

Cât trebuie să scoți din buzunar pentru darul de nuntă în 2023. După scumpirile în lanț din ultima perioadă, a crescut și suma lăsată în plic la nunți


Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui cuplu, iar toți mirii vor ca totul să iasă perfect. După valul de scumpiri din ultima perioadă mirii trebuie să scoată din buzunar sume măricele, însă nu doar cuplul, ci și nașii, rudele și invitații.

Dacă în trecut suma pe care o lăsăm în plicul de nuntă era mai mică, în 2023 aceasta a crescut semnificativ. Astfel, trebuie să fim pregătiți să scoatem din buzunare sume mai mari decât în anii precedenți. În general, suma se calculează în funcție de gradul de rudenie cu mirii, locația și serviciile oferite în timpul evenimentului.

Astfel, un dar de nuntă pentru un cuplu care nu este înrudit cu mirii se situează între 1500 și 2000 de lei, iar suma poate să crească în funcție de gradul de apropiere cu mirii. De exemplu, pentru prietenii apropiați, suma va ajunge la 2.000 de lei, iar pentru frați se recomandă între 2.450 și 2.750 de lei.

Însă, nașii care au rolul de părinți spirituali vor trebui să scoată o sumă mai mare din buzunar. Astfel, darul lor începe de la 3.200 de lei și poate ajunge până la 4.500 de lei. Și părinții mirilor lasă o sumă mai mare ca dar – între 2.800 și 3.500 de lei pentru copiii lor, care au ales să-și unească destinele și să arate tuturor iubirea pe care și-o poartă.

De asemenea, este important de menționat că suma pe care o lăsăm în plic depinde și de serviciile oferite la eveniment. Astfel, dacă mirii au optat pentru un meniu mai scump, între 70 și 130 de euro, darul trebuie să fie mai mare decât suma, scrie ziareonline.ro.

Comentarii Facebook