Britanicii, împotriva prinţului Harry: 44% din populația Marii Britanii consideră că ar trebui să-i fie retrase titlurile regale


Oamenii par să fie împotriva prințului Harry. Un sondaj recent arată că 44% dintre britanici consideră că Ducelui de Sussex ar trebui să-i fie retrase titlurile regale.  

Un sondaj recent comandat de The Times arată că 44% dintre britanici consideră că Prinţului Harry ar trebui să-i fie retrase titlurile regale după serialul-documentar difuzat de o celebră platformă de streaming. Pe de altă parte, 32% dintre cei chestionaţi cred că prinţul ar trebui să-şi păstreze titlurile.

Conform The Times, documentarul „Harry & Meghan” i-a avantajat pe William şi Kate și a produs mai degrabă efectul nedorit. Potrivit sondajului YouGov, 44% dintre respondenţi au spus că îi simpatizează pe moștenitorii coroanei britanice. Doar 17% din respondenți spun că au o simpatie pentru Meghan şi Harry.

Pentru 23% dintre respondenţi, serialul a degradat imaginea pe care o aveau Harry și Meghan, în timp ce pentru 7% imaginea cuplului a fost îmbunătăţită.

Nici Prinţul de Wales şi nici regele Charles al III-lea nu au făcut niciun comentariu despre serialul-documentar.

Citește și: Presa britanică îl numește „trădător” pe prințul Harry, după declarațiile făcute în documentarul „Harry & Meghan”

De-a lungul celor şase episoade ale serialului, Meghan şi Harry vorbesc pe larg despre dificultăţile cu care s-au confruntat la începutul relației lor, dar şi despre hărțuirea de care au avut parte. Cei doi au lăsat de înțeles că inclusiv membrii familiei regale au comandat articolele negative din tabloidele britanice. Ei au denunţat, de asemenea, rasismul sistemic din ţară şi din familia regală. Cu toate acestea, 51% dintre britanici cred că cei doi ar trebui să fie invitaţi la încoronarea regelui Charles III, care va avea loc pe 6 mai 2023.

În 2021, la un an de la retragerea din familia regală, ducii de Sussex au renunţat la responsabilităţile lor şi la titlurile şi funcţiile oficiale.

Totuşi, ei îşi păstrează titlul de Alteţă Regală şi sunt încă Duce şi Ducesă de Sussex. Prinţul Harry, însă, a fost deposedat de titlurile sale militare prin decizia Reginei. Astfel, el nu a putut îmbrăca uniforma militară la înmormântarea suveranei din septembrie.

Sursa foto: au.lifestyle.yahoo.com

Comentarii Facebook