Bianca Dragusanu se infometeaza, crede un medic: Dieta cu capsuni e o prostie!


Un medic nutritionist, sustinator al dietei keto, bazata pe grasimi sanatoase, sustine ca Bianca Dragusanu se infometeaza si ca modul in care slabeste este total nesanatos.

Medicul Andrei Lascau este autorul mai multor teze aparute in publicatia de nutritie de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie.

"Acum am 56 kg si 1,80 metri inatime. Astazi am mancat numai capsuni, nu simt nevoia sa mananc. Eu ma aflu in aceasta forma fizica datorita unui regim de viata echilibrat. Cand sunt la Cluj am 3 mese pe zi, dar apoi fac 1000 de pasi, deci iau Clujul la picior. Mi-e dor sa mananc mici, am mancat la o masa, la o saptamana dupa 1 Mai, 3 mici odata. Adi se uita la mine si nu-i venea sa creada. Cartofi prajiti mananc o data la trei luni si ma simt foarte vinovata, dupa care merg pe jos si fac multe abdomene. Cele mai multe kg le-am slabit anul trecut in ianuarie, 11 kg, cand Adrian era in cantonament... de dor. Mi-a daunat intr-un anume fel, o luna n-am mancat nimic, am avut probleme cu stomacul, ajungeam pe perfuzii la spital", a spus Bianca.

Medicul a desfiintat aceasta metoda de a slabi.

"Suspectata de anorexie, Bianca Dragusanu, despre care se spune ca ar fi insarcinata, tine o dieta 'echilibrata' si face foarte mult sport, asa cum spune ea. Are zile cand mananca doar capsuni. Cand am auzit de dieta cu capsuni, intreaga zi, am fost realmente socat. Dieta aceasta va avea un efect  clar: infometare, topirea masei musculare prin gluconeogeneza si risipirea colagenului din piele. Rezultatul: vei slabi doar pe cantar. Vei da jos apa si ceva muschi. Extrem de putin spre deloc grasime. A da, si cu ceva piele cazuta, si cu ceva vergeturi. si poate cu inca 2-3 operatii de abdominoplastie si mamopexie.  Din pacate, daca esti insarcinata si tii o asemenea dieta, ii vei face rau si bebelusului, pentru ca il privezi si pe el de substantele nutritive ce nu se pot obtine din cirese si capsuni– adica proteine, grasimi, vitamine liposolubile si multe altele. Bianca declara apoi ca a slabit 11 kg de dor, dar asta a bagat-o in spital, la perfuzii. O luna nu a mancat mai nimic. Bianca crede apoi ca mai bine slabesti cu un regim echilibrat, salate, piept de pui si foarte mult sport. Baliverne. Combinatia acestor factori – antrenament aerobic intens si frecvent si o dieta bazata pe proteine si glucide cu evitarea graasimilor duce la pofte, crestere in greutate, sindromul de oboseala cronica, depresie, afectarea sistemului imunitar (deficit de zinc, vitamine liposolubile in special vitaminele A si D), boli infectioase, dureri de spate, dureri de tendoane si articulatii - degradarea accelerata a colagenului, accidentari cu rupturi musculare sau fracturi osoase, boli inflamatorii intestinale, Crohn, colite, topirea masei musculare", declara medicul Laslau, citat de Libertatea.ro.

Comentarii Facebook